Мария Божилова
Мария Божилова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Мария Божилова
Обичаме и двете - супа от спанак, спанак с ориз, спанак с агнешко месо, сърми от лапад.
Мария Божилова
Слънчогледово олио, защото не прегаря толкова бързо.
Мария Божилова
На празници правя питка, защото всеки празник има своята питка.
Мария Божилова
Преди малко около 14.00 ч. сайта не работеше и изписваше, че има проблем със сайта и достъпа да него не е възможен.
Мария Божилова
vili61 :От месец съм в играта, писах рецепти и качвах снимки като луда :wink: резултата е спечелена награда, но за нея доста се потрудих Сега гледам и се чудя на някой хора искам да ги питам - Защо са тук, за една награда или искат нещо повече. Не може да качиш една рецепта и една снимка и да получиш 60 точки затова, че не спираш да коментираш рецепти от рода на - добра рецепта и др подобни и да трупаш точки само от това. Ами хайде да не качваме нищо, само да си коментираме и да трупаме точки - ще е много забавно, като в ГОВОРИЛНЯ Честно да си кажа - ядосана съм, не е честно спрямо тези който наистина готвят, снимат и качват хубави рецепти, а разни момиченца само си говорят и пускат темички - мисля, че трябва да се премахнат точките за теми и коментари и тогава ще видим кой за какво е тук ps: Съгласна съм и бах писала в други теми - награди трябва да се дават да готвени рецепти, не за говорилник.Незнам защо Администраторите на премахнат даване на точки при писане в форумите - нека си пишат, но награди за ораторство не се дават във форум за готвачи.
Мария Божилова
Не мога да намеря връзка между наградите, които да готварски и писането във форуми, което няма нищо общо с готвенето.Ще стана така, че ние които готвим, постепенно ще загубим интерес да качваме сготвени рецепти, като видим, че наградите се раздават за писане във форуми.Във всички конкурси за готвене всичко, което не е свързано с готвене се анулира и не се признава.Вероятно Администраторите имат друга цел, иначе не мога да си обясна защо при толкова несправедливо трупане на точки и възражения от готвещите не поправят условията.
Мария Божилова
Явно наистина не е познат Тароса.Това е Естрагон, използва се в рибените супи.
Мария Божилова
Баницата е хрупкана и след изпичане, ако се поръси с няколко капки вода, след като се извади от фурната и завие се кърпа.
Мария Божилова
Домошната сланина е вкусна когато се наложи с праз и черен пипер.
Мария Божилова
Супата е без застройка, но приготвям застройка, която всеки си добавя, когато се сервира супата - един жълтък, сок от един лимон и три лъжици кисело мляко.Разбърква се и се слага по една-две лъжици на порция.Така супата може да се притопля без ззастройка и не се пресича.Същевременно застройката, която се добавя при сервира прави супата свежа и вкусна.
Мария Божилова
Правя студена застройка за добавяне при сервиране-1 жълтък, сок от 1 лимон и три лъжици кис. мляко.Много е вкусна.
Мария Божилова
veselina65 :Понякога готвя [супата] без [застройка]. Друг път ми се струва, че е по-вкусна със застройка. Споделете начина, по който правите застройката. Би било интересно.
Мария Божилова
Jolie_ :Само да ви спомена г-жо,че същата тази участничка има награди лично от мен.Незнам как така аз излизам злобната в случая.Можете да видите на моята страница колко конкурса съм провела и колко много хора съм наградила.Мислите ли,че не мога да си купя тези награди? Това значи да играеш за забавление.Да ти носи удоволствие готвенето и храната.Не лепете етикети без да познавате хората.От кога уличаването в нередност е злоба?Не можете да ме обидите,защото рова,което аз съм постигнала с кулинария в свободното си време никога няма да го изпитате.Мисля,че злобата е в друг.И пак казвам,нека ми махнат точките за коментарите тук,аз не се влияя от тяхa,а от рецептите си. Ирина Андреева е напълно права.Ще бъде много справедливо да се махнат точките за писане във форума, защото наградите се дават да се наградят кулинарни постижения, а не писане във форуми.За писане във форуми можем да се надпреварваме и да не качваме рецепти, за да се печели награда.Това е комерсиално.Наградата е удовоствие за признание, че готвиш красиво, вкусно и те оценяват.
Мария Божилова
Моля, Администратора да изтрива коментари и теми, които не са свързани с рецепти, техники за готвени и неща свързани с кулинарията.Който няма къде са си излива настрояния и да се пробва на ораторство, за си създаде блог и там да си пише.Сайта трябва да се запази кулинарен, а не клюкарен.
Мария Божилова
Маслеността не е толкова важна, а качеството на закваската, защото повечето млека постигат масленост със сухо мляко.Верея е хубаво мляко за закваска.
Мария Божилова
Одрин, нови са, като точени и са много хубави.
Мария Божилова
Смесват се равни количества сол, червен пипер, сминдух и мляна чубрица.
Мария Божилова
"Верея" е много хубаво мляко, става за добра заквасва, не образува кисели в стомаха, повечето кисели млека след като се консумират образуват киселини в стомаха.