Мариела Христова
Мариела Христова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мариела Христова
Аз не си купувам такава риба - основно приготвям скумрия, хек, пъстърва и цаца.
Мариела Христова
Твърдо съм за домашно приготвените пици - много по-вкусни са и знам с какво съм си ги направила.
Мариела Христова
Рядко правя неща по рецепти от кулинарни предавания.
Мариела Христова
За готвене използвам чешмяна вода.
Мариела Христова
Вили, това че имам 170 поста, не означава че не готвя, не качвам рецепти и снимки, напротив към момента имам рецепти повече от теб. Мисля, че след като има одобрена и пусната форумна тема, всеки има възможност да изкаже мнение или съвет. В правилата за участие ясно са записани условията за получаване на точки. Аз лично пък не одобрявам на 1 рецепта да има качени няколко снимки от 1 потребител, снимани от различен ъгъл, защото и това го има.
Мариела Христова
За Капама гледам задължително рецепта, защото я правя изключително рядко заради времето и на приготвяне.
Мариела Христова
Нямам съдомиялна машина. Освен веро, използвам и почистващ препарат за съдове Fairy. Доволна съм.
Мариела Христова
суров сусам - 300 гр.; олио - 1 с.л.; сол - 1 к.л. Сусама се изпича за около 10 минути, докато придобие леко розов цвят, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се разбърква. Изчаква се да изстине и се изсипва в блендер. Добавят се олиото и солта и се разбива до получаването на хомогенна смес.
Мариела Христова
Пия изворна на "Девин".
Мариела Христова
Прясно мляко - 200 мл.; малини - замразени 4 ч.ч.; сладолед - 5 с.л. Разбиваш всичко в блендер и е готов.
Мариела Христова
Моят любим коктейл е базалкохолен. листа от мента - 1/2 ч.ч.; захар - 50 гр.; лимони - 1 бр.; спрайт - 1 бутилка; натрошен лед - 1 ч.ч. Листата от мента се смесват със захарта. В чаши най-отдолу се слага натрошеният лед и върху него се изстисква сокът от лимона. След това добавяме ментата със захар и кората от лимона. Залива се със спрайта, разбърква се и се украсява с резен лимон.
Мариела Христова
Задължително вкъщи, след като закуся.
Мариела Христова
Трябва да се поемат поне по 1-1.5 литра на ден.
Мариела Христова
Фъстъченото масло подобрява дейността на имунната система.
Мариела Христова
Задушени миди: миди - 1 кг. пресни; праз - 3 бр.; дафинов лист - 1 бр.; масло - 1 ч.л.; бяло вино - 200 мл.; сметана - 150 мл. готварска; магданоз - пресен В масло задушаваме праза (нарязан на ситно) и дафиновия лист. Измиваме и почистваме мидите и след като празът стане прозрачен, ги добавяме. Наливаме виното и сметаната. Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди. Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз.
Мариела Христова
Аз го натърквам със скилидка чесън, поръсвам го с малко сол, повече червен пипер и малко чубрица.
Мариела Христова
С минерална вода пия уиски.
Мариела Христова
На тиган ги пържа.