Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Вили, това че имам 170 поста, не означава че не готвя, не качвам рецепти и снимки, напротив към момента имам рецепти повече от теб. Мисля, че след като има одобрена и пусната форумна тема, всеки има възможност да изкаже мнение или съвет. В правилата за участие ясно са записани условията за получаване на точки. Аз лично пък не одобрявам на 1 рецепта да има качени няколко снимки от 1 потребител, снимани от различен ъгъл, защото и това го има.
За Капама гледам задължително рецепта, защото я правя изключително рядко заради времето и на приготвяне.
суров сусам - 300 гр.; олио - 1 с.л.; сол - 1 к.л. Сусама се изпича за около 10 минути, докато придобие леко розов цвят, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се разбърква. Изчаква се да изстине и се изсипва в блендер. Добавят се олиото и солта и се разбива до получаването на хомогенна смес.
Прясно мляко - 200 мл.; малини - замразени 4 ч.ч.; сладолед - 5 с.л. Разбиваш всичко в блендер и е готов.
Моят любим коктейл е базалкохолен.
листа от мента - 1/2 ч.ч.; захар - 50 гр.; лимони - 1 бр.; спрайт - 1 бутилка; натрошен лед - 1 ч.ч.
Листата от мента се смесват със захарта. В чаши най-отдолу се слага натрошеният лед и върху него се изстисква сокът от лимона. След това добавяме ментата със захар и кората от лимона. Залива се със спрайта, разбърква се и се украсява с резен лимон.
Задушени миди: миди - 1 кг. пресни; праз - 3 бр.; дафинов лист - 1 бр.; масло - 1 ч.л.; бяло вино - 200 мл.; сметана - 150 мл. готварска; магданоз - пресен
В масло задушаваме праза (нарязан на ситно) и дафиновия лист. Измиваме и почистваме мидите и след като празът стане прозрачен, ги добавяме. Наливаме виното и сметаната. Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди. Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз.