Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Не готвя на сач, но знам, че поема много мазнина, трябва да се изпече няколко пъти и да се готви веднага.
Предимно руска и млечна салата, също правя и макарони с майонеза. В плато нареждам луканка, сушеница, салам и роле с кашкавал.
Маска с яйчен жълтък:
Смесете 1 жълтък, 1/2 с.л. мед, 1 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. лимонов сок и нанесете на кожата за около 10-15 минути. Измийте с хладка вода и завършете със студена. Маската се препоръчва за суха и нормална кожа. Редовното й прилагане регулира хидробаланса в кожата, подхранва и я подмладява.
Най-добре е да се вечеря до 18-18:30h най-късно, за да може храната да се смели преди да си легнем и да не ни е тежко.
Сърца от кренвирши с яйце и сирене: 5 бр. кренвирши; 5 бр. яйца; 100 гр. сирене; 100 гр. кашкавал; 60 гр. краве масло; олио
Кренвиршите се срязват по дължина, но не до края и се сгъват се като сърца, а краищата се забождат с клечка за зъби. Подреждат се в тавичка, намазана с олио. Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разтопеното масло. Попълваме празнината на сърцата с направената смес и се запича в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.
Имам доста кулинарни книги, които прелиствам от време на време, но повече се застоявам пред компютъра.