Мариела Христова
Мариела Христова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мариела Христова
Не готвя на сач, но знам, че поема много мазнина, трябва да се изпече няколко пъти и да се готви веднага.
Мариела Христова
Постоянно си измислям всякакви комбинации и най-важното е, че на края всичко се изяжда.
Мариела Христова
Жабешки бутчета и суджук от конско месо.
Мариела Христова
Вкъщи, защото още сме много малки и не разбираме какво е това рожден ден.
Мариела Христова
Предимно руска и млечна салата, също правя и макарони с майонеза. В плато нареждам луканка, сушеница, салам и роле с кашкавал.
Мариела Христова
Приготвям си ги сама, единствено детските торти за рожден ден купувам.
Мариела Христова
Маска с яйчен жълтък: Смесете 1 жълтък, 1/2 с.л. мед, 1 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. лимонов сок и нанесете на кожата за около 10-15 минути. Измийте с хладка вода и завършете със студена. Маската се препоръчва за суха и нормална кожа. Редовното й прилагане регулира хидробаланса в кожата, подхранва и я подмладява.
Мариела Христова
Отдавна имам и използвам шприц.
Мариела Христова
Най-добре е да се вечеря до 18-18:30h най-късно, за да може храната да се смели преди да си легнем и да не ни е тежко.
Мариела Христова
Сърца от кренвирши с яйце и сирене: 5 бр. кренвирши; 5 бр. яйца; 100 гр. сирене; 100 гр. кашкавал; 60 гр. краве масло; олио Кренвиршите се срязват по дължина, но не до края и се сгъват се като сърца, а краищата се забождат с клечка за зъби. Подреждат се в тавичка, намазана с олио. Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разтопеното масло. Попълваме празнината на сърцата с направената смес и се запича в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.
Мариела Христова
Имам доста кулинарни книги, които прелиствам от време на време, но повече се застоявам пред компютъра.
Мариела Христова
Когато правя запръжки вкъщи нямам никакви проблеми, но когато ям запържено навън винаги ми се обажда корема. Предполагам, че е от многократното ползване на едно и също олио.
Мариела Христова
Аз съм против и не купувам сирене с растителни мазнини.
Мариела Христова
Купувам го от големите хранителни вериги, защото в малък град нямаме месарски магазин.
Мариела Христова
Обожавам да готвя - това е едно от моите хобита.
Мариела Христова
И аз използвам ябълков оцет.
Мариела Христова
И аз го правя със заквасена сметана, добавям и пълномаслена извара. С тиква ми е най-любим.
Мариела Христова
Китайското зеле и настъргани моркови смесете с майонеза и объркайте. Прибавете зехтин и овкусете с малко сол и черен пипер.