Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Как правите попара на вашите деца - със сухар или с хляб я приготвяте и с какво я запарвате - с гореща вода или с чай?
В магазина като вляза ги избирам на външен вид, не влагам критерии. Правя паниран патладжан, пържен със зеленчуци, запеканка от патладжан с домати и кашкавал и рулца със сирене фета.
1 кофичка кисело мляко, 1 банан, 100 гр. ягоди, мед на вкус и 2 с.л. семена чия. От предната вечер разтварям семената в киселото мляко и меда на вкус и оставям в хладилника. Сутринта пасирам отделно банана и отделно ягодите. Във 2-3 чаши слагам най-отдолу банана, после киселото мляко и накрая ягодите. Това е - много е полезно и вкусно.
Киноа правя със зеленчуци. В подсолена вода сварявам киноа (200 гр.) като съотношението киноа-вода е 1:2. Нарязвам на дребно печурки, лук и пипер и в тиган с олио и малко вода ги задушавам за 15 минути. Овкусявам ги със сол и черен пипер. Към тях прибавям сварената киноа и оставям на котлона за още 5 минути като разбърквам.