Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Харесвам всички красиви и оформени плата - било то месни или плодови. Най-силно впечатление ми направи едно месно плато с пушено сирене, филе, свинско роле, варени яйца, краставица, домат, маслини, руска салата и красиво оформени изпечени кошнички от кори за баница. Имаше и други продукти, но не мога да се сетя и сега само при мисълта за него и ми се похапва.
И аз като вас беля мъхестите плодове - праскови и кайсии, защото иначе настръхвам и не ми е приятен този мъх.
Грейпфрут ми е любимият цитрусов плод като най-много го пия на фреш. В студените дни си режа по 1 лимон в купичка и го посипвам със захар да престои 1 нощ и на следващия ден консумирам.
Oсолената сланина се нарязва на парчета. В тенджера се слага вода да заври. Пускат се парчетата сланина и се изчаква да заври отново водата. Изважда се сланината и се овалва в предварително смесени подправки: червен пипер, черен пипер и чубрица. Слага се във фризера да замръзне и след това се консумира.
Двама студенти си говорят:
- Вие във вашето общежитие готвите ли си?
- Опитваме се чат-пат, но рядко ни се получават манджите.
- Защо не опитате да следвате рецепта от някой готварски сайт?
- Защото всичките са невъзможни за реализиране.
- Как така?
- Ми, започват с "Вземете една чиста тенджера".
Протеинова диета означава да се приемат храни богати на белтъчини (протеин)- много зеленчуци, без картофи, за да поддържаш мускулите си. Ако се съчетае с физическо натоварване ще е много ефективна.
Когато киселиността на зехтина е под 0.8% той притежава лек и свеж вкус. Аз използвам Extra Virgin и съм доволна.
Маска за свежа кожа:
1/2 ч.л. мляко на прах
1/4 ч.л. яйчен белтък
1/2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
Трите съставки се разбъркват добре, докато се получи кремообразна смес. Маската се нанася на лицето и шията. Оставя се да действа 20 минути. Изплаква се с хладка вода.
И аз като Марина беля всичко, което купувам от магазина, но ако са домашни от градината вкъщи си ги хапвам с корите след като ги измия.
телешки език - 1 бр.; масло - 60 гр.; олио - 3 с.л.; чесън - 2 скилидки (пасиран); сол; черен пипер
Езикът се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. След това се обелва и нарязва на филии. Подрежда се в намазнена тава и се овкусява с подправки. Маслото и зехтинът се загряват в съд на котлона и за кратко в тях се запържва чесънът, но без да прегаря. Езикът се полива с ароматното масло, тавичката се раздрусва и се слага във фурната да се запече.