Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Илияна Димова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Илияна ДимоваАктивиране на мая?
не всеки път активирам предварително маята, слагам я в леко затопленото прясно мляко или вода и като се разтвори , прибавям и другите продукти от рецептата , омесвам тестото и оставям хубаво да втаса , завито с фолио за свежо съхранение или найлонова торбичка и като втаса приготвям печивата, които отново оставям да втасат и тогава изпичам или пържа , зависи от рецептата
Илияна ДимоваКакъв чай пиете?
Харесвам различни чайове , имаме с филтър, насипни, пия без да подслаждам, така усещам по- добре аромата и вкуса им
Илияна ДимоваКакво сирене купувате и защо?
Купуваме домашно произведено сирене , с истински вкус
Илияна ДимоваЗахарно тесто?
А изработените сладкарски - готварски, украси от парено тесто, може ли да се консумират ?
Илияна ДимоваТърся рецепта за франчезиня
В интернет пише , че това е няколкоетажен сандвич, пълен с различни видове месо и обвит в разтопен кашкавал.
Илияна ДимоваИдват празници! Какво да подарим за кухнята?
Да, хубава е идеята, хлебопекарна за подарък
Илияна ДимоваИма ли вегетарианска алтернатива на шкембе чорбата?
Видях рецептата от линка .Мисля , че е вкусно , така с гъбите, но дали ще се получи и с пресни гъби печурки
Илияна ДимоваКак да съхраня пресен босилек по-дълго?
Дали може , подсушен и сложен в торбичка в хладилника , да се запази по- добре
Илияна ДимоваКак да съхраня пресен босилек по-дълго?
Със зехтин да се замрази е много хубава идеята, аз замразявам, като измивам добре подправките, подсушавам с кърпа, нарязвам на ситно с кухненска ножица, слагам подправтие в полиетиленово пликче, добре завързвам и така замразявам във фризера . Може да се използва и за супи, ястия и салати
Илияна ДимоваКак да почистя калмари?
Много Благодаря !
Илияна ДимоваКак да почистя калмари?
Много Благодаря !
Илияна ДимоваКои капачки за буркани да избера?
Благодаря за отговора ! Поздрави
Илияна ДимоваПредложете сос за картофи
Харесваме пържени картофки с гъсто кисело мляко, овкусено със сол и сушен чесън на вкус
Илияна ДимоваМоите трикове в кухнята
Използвам най- често подправка Къри , особено тази на фирма Радиком , харесваме комбинацията от подправките в нея
Илияна ДимоваЕто как да съхраняваме подправките
Много полезни съвети, и ние замразяваме магданоз , а също и девесил
Илияна ДимоваПриготвяте ли често скара?
Да , харесваме скара