Форумните Постове на Величка Щърбанова

  • Величка ЩърбановаИ аз имам един полски (куча марка) наследство от майка ми! Бръмчи още..., повече от 23-24 години!!!....
  • Величка ЩърбановаВаня, наистина в Лидл ги пускат -има и много цветни, - но те пък са със слаба мощност и не си струва....
  • Величка ЩърбановаСпоред мен, всяка една диета действа по различен начин при хората. Някои свалят от Червенкова, други от АУ много килограми, а други дори и стриктно да я изпълняват не отслабват. До организъм е.
  • Величка ЩърбановаСмятам, че зависи за коя билка става въпрос.Но чак зависимост - не ми се вярва.
  • Величка ЩърбановаТемата ме заинтригува. Аз съм от тези, които снимат с телефон. Бързам... Целта ми е да не забравя как е изглеждало сготвеното от мен, по моя или на някой друг рецепта, защото обичам импровизации в кулинарията!... Хубаво е да имаш с какво да снимаш качествени снимки - без спор! И да можеш да си го позволиш! Да са ми живи и здрави бъдещият абитуриент и двамата студенти - един ден надявам се да мога и аз!
  • Величка ЩърбановаПалачинки, пица, мекици - изпълнявам желания на семейството.
  • Величка ЩърбановаВажна тема! Незнам защо няма мнения?!... Пазара е залят от 160 вида хляб. Има за всеки вкус и джоб естествено. Аз от две години и половина ползвам домашна хлебопекарна. Купувам бяло и лимецово брашно в големи количества. В по-малки - ръжено, типово, пълнозърнесто. Купешки хляб не взимаме с месеци.
  • Величка ЩърбановаАз съм една от тези, които ползват стабилно кокосовото масло. Слагам си го в кафето сутрин(вижте рецептата ми тук за Бронирано кафе). Харесвам го в сладкиши и печива. Готвя с него ориз за гарнитура. Използвам го за мазнина на леки постни супи,
  • Величка ЩърбановаБистра, лесно е! Виж рецептата ми, описала съм технологията! Успех! http://recepti.gotvach.bg/r-74460-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4_%D1%81_%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4
  • Величка ЩърбановаВинен. Аз ползвам за туршии оцет "Кулинар" на Винпром Плевен.
  • Величка ЩърбановаОктопод маринован с чесън на скара с грилована ябълка и сладко от диви ягоди! Това беше поръчка...
  • Величка ЩърбановаИнтересен въпрос. Аз лично си приготвям смутита с чия. Слагам я в булета заедно с всички съставки. Но като се замисля, няма ли да е по-правилно да се накисне с малко водичка преди да се прибави?
  • Величка ЩърбановаОриз със зеленчуци, пилешко със зеленчуци, паниран сладолед
  • Величка ЩърбановаСготвено ястие в глинен съд неможе да се сгреши! То все става вкусно! Важно е да се помни едно - глинения съд се слага винаги в студена фурна или котлон! Не всички са пригодени за газов котлон! Другото важно да се знае е, че първоначално ястието се готви на силна температура а след това на слаба. Готви се по- продължително време така. Хубаво е сготвеното в глинен съд ястие да отлежи няколко часа - става по-вкусно!
  • Величка ЩърбановаАз не пия ракия. Ама приготвям всякакви салати за поводи, когато на масата има ракия - шопска, картофена, бобена, туршия, кисело зеле с олио и червен пипер, патладжан с майонеза, яйцасъс сирене и майонеза. Между другото майонезените салати носят на ракия!
  • Величка ЩърбановаБаница със сирене,сирене по шопски или тракийски, шопска салата. шкембе чорба, шкембе по чорбаджийски
  • Величка ЩърбановаЧерен пипер.
  • Величка ЩърбановаПопитайте познати от селата. По магазините няма.