Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти532Снимки1378Статии3Съвети8Коментари231Форумни теми15Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки25230
Последните ми два пасатора за от Лидл. Не са скъпи, 750W са, с 2-3 години гаранция. Първият издържа четири години , вторият ми е от ноември. На първият пасатор му взех здравето буквално и си изкара парите в пъти!...
Мисса, в момента има промоция в ЛИДЛ на пасатор с приставка за разбиване и чопър за 39,90 лв. Погледни ги, ако все още се интересуваш.
Техниката е до късмет, мила! Аз съм разочарована от електроуред на Тефал например. Понякога ел уред "куча марка" си изкарва парите в пъти....
И аз имам един полски (куча марка) наследство от майка ми! Бръмчи още..., повече от 23-24 години!!!....
Ваня, наистина в Лидл ги пускат -има и много цветни, - но те пък са със слаба мощност и не си струва....
Според мен, всяка една диета действа по различен начин при хората. Някои свалят от Червенкова, други от АУ много килограми, а други дори и стриктно да я изпълняват не отслабват. До организъм е.
Темата ме заинтригува. Аз съм от тези, които снимат с телефон. Бързам... Целта ми е да не забравя как е изглеждало сготвеното от мен, по моя или на някой друг рецепта, защото обичам импровизации в кулинарията!...
Хубаво е да имаш с какво да снимаш качествени снимки - без спор! И да можеш да си го позволиш! Да са ми живи и здрави бъдещият абитуриент и двамата студенти - един ден надявам се да мога и аз!
Важна тема! Незнам защо няма мнения?!... Пазара е залят от 160 вида хляб. Има за всеки вкус и джоб естествено.
Аз от две години и половина ползвам домашна хлебопекарна. Купувам бяло и лимецово брашно в големи количества. В по-малки - ръжено, типово, пълнозърнесто. Купешки хляб не взимаме с месеци.
Аз съм една от тези, които ползват стабилно кокосовото масло. Слагам си го в кафето сутрин(вижте рецептата ми тук за Бронирано кафе).
Харесвам го в сладкиши и печива. Готвя с него ориз за гарнитура. Използвам го за мазнина на леки постни супи,
Бистра, лесно е!
Виж рецептата ми, описала съм технологията! Успех!
http://recepti.gotvach.bg/r-74460-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4_%D1%81_%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4
Интересен въпрос. Аз лично си приготвям смутита с чия. Слагам я в булета заедно с всички съставки. Но като се замисля, няма ли да е по-правилно да се накисне с малко водичка преди да се прибави?
Сготвено ястие в глинен съд неможе да се сгреши! То все става вкусно!
Важно е да се помни едно - глинения съд се слага винаги в студена фурна или котлон! Не всички са пригодени за газов котлон!
Другото важно да се знае е, че първоначално ястието се готви на силна температура а след това на слаба. Готви се по- продължително време така.
Хубаво е сготвеното в глинен съд ястие да отлежи няколко часа - става по-вкусно!