Форумните Постове на Величка Щърбанова

  • Величка ЩърбановаИмам силиконови и тефлонови форми. Различни са по форма. Работя със всичките.
  • Величка ЩърбановаЗависи от сорта на тиквата. Тази година не съм пекла тиквени семки. Събирам от различни видове, за да посея на село.
  • Величка ЩърбановаНа една кофичка кисело мляко се слагат 2 суп. лъж майонеза, 2-3 пасирани скилидки чесън, сол и нарязан на ситно пресен копър.Сложете соса в стъклен буркан затворен с капак и съхранявайте в хладилник до момента на консумация.
  • Величка ЩърбановаНезнам да е вреден. Аз самата си го приготвям от разни билки- риган, мащерка, бял равнец, жълт кантарион, иглика, мента. Не харесвам чай от пакетчета, та ако ще и скъп да е! Пия го неподсладен и даже и студен вместо вода или безалкохолно. Днес например съм изпила около литър чай от риган...
  • Величка ЩърбановаНа първо място естествено е българската! Харесвам по малко китайска, италианска, руска, мексиканска.
  • Величка ЩърбановаА защо да внимавам? ....
  • Величка ЩърбановаВярно, че трябва да се позамисли човек! Честно казано, мислех си, че ако не помага - не може и да навреди!....
  • Величка ЩърбановаВъпрос на препочитания и гледна точка. Харесвам и предпочитам домашните варианти.
  • Величка ЩърбановаСподелете, как приготвяте магданозеното, моля!
  • Величка ЩърбановаПравих го преди време, но без шамфастък и някои други подробности... Интерересен вкус се беше получил!
  • Величка ЩърбановаСъгласна съм, няма как да е същия вкус.... Просто нямах някои съставки.. И моето беше импровизация!
  • Величка ЩърбановаОпитвам се. Но ми е сложно... Като работя в кухня.... Иначе от 3 дни 80% от храната ми е салата от цвекло, моркови и ябълка, овкусена с мъничко зехтин и лимонов сок. Сладичкото ме изкушава мен, пък и се занимавам с готвене!....
  • Величка Щърбанова Аз работя в ресторант!..... Храненето ми е лично избирателно - имам такава възможност. Ако някой от колегите е готвил за обедно меню нещо интересно, демек, което не съм опитвала .... Или пък ако съм на някаква диета, понякога си нося. Сега от близо две седмици съм си занесла мой си микс от пълнозърнести ядки и сушени плодове - мъча се да си създам навик да закусвам. Понякога обаче не ми остава време за каквото и да било хапване.
  • Величка ЩърбановаАз накисвам бланширания ориз във хладка вода за 15 мин., отцеждам и тогава го готвя. Ползвам го за определени ястия. Той не е за всичко!
  • Величка ЩърбановаНие в България нямаме голям опит за готвене с авокадо. Гледала съм обаче клипчета - авокадо с пълнежи и запечено на грил, вегански рецепти... Аз лично съм правила импровизация на шоколадова веган торта по рецепта на шеф Силвена Роу, в блатовете на която има 3 бр. авокадо.
  • Величка ЩърбановаМного рядко. Основно за сладкиши, кремчета и фламбета.
  • Величка ЩърбановаЗадължително слагам по 1 дафиново листче във винен кебап. Някой има ли опит при отглеждане на дафинов лист в саксия?
  • Величка ЩърбановаОсновно домашно мляко. От него си бия масло и си подквасвам.