Величка Щърбанова

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти469Снимки1194Статии3Съвети8Коментари222Форумни теми11Постове във форума218За мен
точки16144
Изпрати съобщение

Имам силиконови и тефлонови форми. Различни са по форма. Работя със всичките.
Зависи от сорта на тиквата. Тази година не съм пекла тиквени семки. Събирам от различни видове, за да посея на село.
На една кофичка кисело мляко се слагат 2 суп. лъж майонеза, 2-3 пасирани скилидки чесън, сол и нарязан на ситно пресен копър.Сложете соса в стъклен буркан затворен с капак и съхранявайте в хладилник до момента на консумация.
Незнам да е вреден. Аз самата си го приготвям от разни билки- риган, мащерка, бял равнец, жълт кантарион, иглика, мента. Не харесвам чай от пакетчета, та ако ще и скъп да е!
Пия го неподсладен и даже и студен вместо вода или безалкохолно. Днес например съм изпила около литър чай от риган...
На първо място естествено е българската! Харесвам по малко китайска, италианска, руска, мексиканска.
А защо да внимавам? ....
Вярно, че трябва да се позамисли човек! Честно казано, мислех си, че ако не помага - не може и да навреди!....
Въпрос на препочитания и гледна точка. Харесвам и предпочитам домашните варианти.
Споделете, как приготвяте магданозеното, моля!
Правих го преди време, но без шамфастък и някои други подробности... Интерересен вкус се беше получил!
Съгласна съм, няма как да е същия вкус.... Просто нямах някои съставки.. И моето беше импровизация!
Опитвам се. Но ми е сложно... Като работя в кухня....
Иначе от 3 дни 80% от храната ми е салата от цвекло, моркови и ябълка, овкусена с мъничко зехтин и лимонов сок. Сладичкото ме изкушава мен, пък и се занимавам с готвене!....
Аз работя в ресторант!..... Храненето ми е лично избирателно - имам такава възможност. Ако някой от колегите е готвил за обедно меню нещо интересно, демек, което не съм опитвала
.... Или пък ако съм на някаква диета, понякога си нося. Сега от близо две седмици съм си занесла мой си микс от пълнозърнести ядки и сушени плодове - мъча се да си създам навик да закусвам. Понякога обаче не ми остава време за каквото и да било хапване.
Аз накисвам бланширания ориз във хладка вода за 15 мин., отцеждам и тогава го готвя. Ползвам го за определени ястия. Той не е за всичко!
Ние в България нямаме голям опит за готвене с авокадо. Гледала съм обаче клипчета - авокадо с пълнежи и запечено на грил, вегански рецепти... Аз лично съм правила импровизация на шоколадова веган торта по рецепта на шеф Силвена Роу, в блатовете на която има 3 бр. авокадо.
Много рядко. Основно за сладкиши, кремчета и фламбета.
Задължително слагам по 1 дафиново листче във винен кебап. Някой има ли опит при отглеждане на дафинов лист в саксия?
Основно домашно мляко. От него си бия масло и си подквасвам.