Ясмина Атанасова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти83СтатииСъветиКоментари32Форумни темиПостове във форума14За менИзпрати съобщениеточки3277
Имам няколко любими манджи - пилешка супа, пържени картофи (никой не може да ги изпържи като нея), супа Саламура и пълнена кокошка на фурна, отстрани с къдрави моркови и картофи. А другата ми баба правеше невероятни пържени кюфтетата, питки с олио и червен пипер направо върху печката на дърва и боб яхния. Вкусът на детството е неповторим. 
Тия въобще не ги гледам! Като цяло избягвам да гледам всякакви телевизионни предавания.
Купувам, когато рецептата го изисква, но иначе избягвам. Особено ягодите и доматите през зимата, хич не ги обичам. Най - хубаво е да се хапват плодове и зеленчуци според сезона. Освен това има достатъчно замразени и консервирани храни, които могат да се използват като заместители, особено ако са домашно приготвени. Замразявам си спанак, малини, магданоз, зелен боб и т.н. Има варианти много. 
Снимам с телефон, но това не е от голямо значение, тъй като самият сайт сваля качеството на снимките. Като цяло снимките изглеждат прилично, разбира се за какво иде реч. 
Децата са малки, затова наблягам на супи и манджи. Пилешката супа и супа топче са ни любими и всякакви манджи с картофи.
Не мисля, че има голямо значение дали с точност е записано времето за приготвяне и готвене, за мен е по - скоро формалност. В рецептата пише кое колко време отнема и това е напълно достатъчно, стига да е написано коректно. Например италианското тесто за пица трябва да престои 24 часа в хладилник. Трябва ли да записвам и него?
Чийзкейк, торта три шоколада и шоколадово брауни с малини. Има и много други, но нали само три трябва да напишем.

Многообразието на българската кухня и простота на италианската са ми любими. Но иначе обичам да експериментирам и с други кухни. Понякога се разочаровам, а друг път изненадвам приятно. Сещам се например за френската кървавица, от която ми се гади само при мисълта за нея. Иначе обичам много суши и мога да го хапвам почти толкова често, колкото и пастата.
Загори ли манджата не става! Затова готвя само в съдове с незалепващо покритие. 
Баба и мама, и до ден днешен се допитвам до тях за някой рецепти и техните тънкости при пристигането им.