Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Ясмина Атанасова»Моите форумни постове
Ясмина Атанасова
Ясмина Атанасова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Ясмина АтанасоваСподелете коя е любимата манджа от детството ви?
Имам няколко любими манджи - пилешка супа, пържени картофи (никой не може да ги изпържи като нея), супа Саламура и пълнена кокошка на фурна, отстрани с къдрави моркови и картофи. А другата ми баба правеше невероятни пържени кюфтетата, питки с олио и червен пипер направо върху печката на дърва и боб яхния. Вкусът на детството е неповторим.
Ясмина АтанасоваHell's Kitchen - какво мислите?
Тия въобще не ги гледам! Като цяло избягвам да гледам всякакви телевизионни предавания.
Ясмина АтанасоваКупувате ли ягоди или зелена салата през януари?
Купувам, когато рецептата го изисква, но иначе избягвам. Особено ягодите и доматите през зимата, хич не ги обичам. Най - хубаво е да се хапват плодове и зеленчуци според сезона. Освен това има достатъчно замразени и консервирани храни, които могат да се използват като заместители, особено ако са домашно приготвени. Замразявам си спанак, малини, магданоз, зелен боб и т.н. Има варианти много.
Ясмина АтанасоваКачество на снимките
Снимам с телефон, но това не е от голямо значение, тъй като самият сайт сваля качеството на снимките. Като цяло снимките изглеждат прилично, разбира се за какво иде реч.
Ясмина АтанасоваБез кой кухненски помощник не можете?
Електрическата кана за вода.
Ясмина АтанасоваКакво се готви най- често вкъщи?
Децата са малки, затова наблягам на супи и манджи. Пилешката супа и супа топче са ни любими и всякакви манджи с картофи.
Ясмина АтанасоваЛюбими подправки?
Босилек, риган, мащерка и чубрица.
Ясмина АтанасоваВреме за приготвяне?
Не мисля, че има голямо значение дали с точност е записано времето за приготвяне и готвене, за мен е по - скоро формалност. В рецептата пише кое колко време отнема и това е напълно достатъчно, стига да е написано коректно. Например италианското тесто за пица трябва да престои 24 часа в хладилник. Трябва ли да записвам и него?
Ясмина АтанасоваКакви са вашите три любими десерта?
Чийзкейк, торта три шоколада и шоколадово брауни с малини. Има и много други, но нали само три трябва да напишем.
Ясмина АтанасоваКое е най-българското ястие?
Мусака и Капама. Шкембе чорбата не е наше откритие за съжаление.
Ясмина АтанасоваКоя е любимата Ви национална кухня?
Многообразието на българската кухня и простота на италианската са ми любими. Но иначе обичам да експериментирам и с други кухни. Понякога се разочаровам, а друг път изненадвам приятно. Сещам се например за френската кървавица, от която ми се гади само при мисълта за нея. Иначе обичам много суши и мога да го хапвам почти толкова често, колкото и пастата.
Ясмина АтанасоваС какво се храните на работното ви място?
Най - често сандвичи, които си нося от вкъщи.
Ясмина АтанасоваКак да поправя загоряло ястие?
Загори ли манджата не става! Затова готвя само в съдове с незалепващо покритие.
Ясмина АтанасоваКой ви разкри тайните на кулинарното изкуство?
Баба и мама, и до ден днешен се допитвам до тях за някой рецепти и техните тънкости при пристигането им.