Албена Асенова
Гуру
Моята стенаРецепти1113Снимки2860Статии82Съвети27Коментари813Форумни теми11Постове във форума482За менИзпрати съобщениеточки49486
Патица по пекински в глинен съд.Това го опитах в един китайски ресторант,но не в България.Беше нещо уникално.Приготвяла съм патица,но такъв вкус едва ли ще успея някога да докарам.
Ако започна да изброявам,ще се повторя с горните постове.Само ще допълня,че приготвяМЕ(не мога да отрека основната роля на майка ми) домашен кетчуп,сокчета,зимна салата,лютивка и др.
Когато готвя месо в гювеч ,първо фурната я включвам на по- висока темпера,а после на слаба фурна и така до сутринта.И зеленчуците стават супер.
Почти всичко съм научила от моята майка или баба.А по нататък съм черпила информация от книги,телевизия т.н.
Правим си домашни,но например шипковия мармалад до копувам.Набелязала съм си една марка дето го докарва на вкуса който помня от едно време.
Не съм правила и не съм ползвала,но нашите баби само с такава са разполагали.В някои фурни предлагат хляб приготвен с квас.
Баба ми правеше много вкусна лятна постна яхийка с картофки и много лук.Този вкус за мен е тотално изгубен.Може би тайната е в това,че тя готвеше всичко на огнището.