Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Единичен статус #67427
Anonimen
Anonimen
Новак
  • АнонименАнонимендобави коментар към: Приготвяне на ябълков оцет в домашни условияпреди 8 години, преди 8 годиниПриготвяне на ябълков оцет в домашни условияПриготвяне на ябълков оцет в домашни условия02.01.2012КулинарияЗдравейте - наистина правенето на оцета понякога е много изнервящо , защото имах момент 10 литра вино не стана оцет. Скоро пробвах вместо ябълки - 100% натурален ябълков сок + захар ( 25 % захарност ) и 4 гр. винени дрожди . Стана вино убиец :) след това добавих малко захар и малко оцет ( купен , непастьоризиран и естествено мътен ) Сипах част от виното в плитка купа - отдолу има една тъмна каша и от скоро започна да ухае на оцет , все още няма целулозното образувание ( оцетна майка ) но ако чакам достатъчно ще се образува.
    • Atanas Yankov
      Atanas YankovИмам само един въпрос. Сега имам вино и си правя оцет. Но временно спра да правя и реша догодина да правя . Как да съхраня тази оцетна майка - с която да СИ имам за следващият път правене .
    • Monika Ivanova
      Monika Ivanovaбаба ми правеше и се сещам единствено, че е много силен на вкус
      • Atanas YankovAtanas YankovНаистина - както се очакваше - при дегустация - адски кисело на вкус и мирис , и то за няколко седмици. Някъде бях срещал информация става кисело за 2 месеца , а за лечебни свойства 1 година . Вече имам доста голяма по-площ гъба на повърхността. Успешно става в пластмасова форма за бисквити- плитка и голяма. Явно утайката от предният оцет спомага за бързото създаване на нов оцет от сипано вино в тази кутия .