Темите на Мисса

  • МиссаЛипсват ли ви ресторантите и заведенията?Здравейте, смели кулинари! Напоследък са ме налегнали мисли за пандемията и нейното развитие. Една от тях е тази за ресторантите и останалите заведения. Преди непрекъснато ми се налагаше да се храня навън, но сега имам повече кулинарни занимания вкъщи, а и така събирам рецепти, снимки и опит за публикуване. Липсват ли ви заведенията или не? Промени ли нещо при вас пандемията в кулинарно отношение? - При мен ДА
  • МиссаНавици в кухнята, които винаги да следвамеЗдравейте! Забелязах колко нови и интересни форумни теми има тук! Те са ми любими и ми беше интересно да разгледам отговорите ви. И аз ще се опитам да ви провокирам с нещо - кои са вашите навици в кухнята, на които сте верни? Ето моите: 1 - винаги следвам рецепти 2 - обичам да използвам определени съдове за дадено нещо 3 - преди едно добро готвене, обичам сама да направя едно добро пазаруване - никой не може да напазарува по-удачно освен от самия готвач
  • МиссаКак да си приготвя натурална закваска за хляб?Здравейте! Доста ми е интересно как мога да приготвя натурална квас за хляб. Преди години бях гледала кулинарно предаване, в което ставаше дума за това. Не използваха никаква мая, а чрез естествени процеси с течението на времето направиха квас. Но за съжаление, не откривам вече това предаване в интернет - нямам спомен вече. Ще съм ви много благодарна, ако споделите ваш опит или идеи. Имам мотивация да експериментирам и ми се иска да напиша статия за това! Пожелавам усмихната и приятна седмица!
  • МиссаКак се почиства тефлонова скара?Привет! Как почиствате тефлонова електрическа скара, ако ползвате такава? Става дума за тези като грил с капак, вършат страхотна работа, тавичката, в която се оттичат мазнините се мие и е практична, но самата скара се почиства трудно и досадно. Вие използвате ли допълнително препарати и какви? Открили ли сте трикове?
  • МиссаКак намирате време за качване на снимки и рецепти?Здравейте, кулинари! Не отдавна спечелих първата си награда от сайта и много и се радваме вкъщи. Затова доста се мотивирах и се опитвам да правя интересни неща. Но толкова малко свободно време ми остава, че снимките от направени рецепти се трупат, трупат. Вече имам стотици снимки на различни рецепти и нямам достатъчно време да качвам поне по една на ден. Вие как постъпвате - събирате си снимки и качвате на куп рецептите или ежедневно отделяте по малко време? Поздрави! С нетърпение очаквам отговорите Ви!
  • МиссаСладко от праскови - добавяте ли вода?Вие добавяте ли вода към продуктите за сладко от праскови или не? Успявате ли после да постигнете желаната гъстота и за колко време?
  • МиссаПомощ, хлебопекарната течеТова се получава на отложен старт, дали е възможно да е от формичката или може да е друг проблема
  • МиссаКак приготвяте шарената сол?Здравейте! Правите ли домашна шарена сол и какво включвате в състава й? Бих се радвала, ако някой сподели опит как я приготвя.
  • МиссаЗащо снимките, които се опитвам да кача са със статус чака одобрениеЗащо снимките, които се опитвам да кача са със статус чака одобрение. Това силно ме демотивира и отказва да влизам в сайта ежедневно. По принцип много ми харесва сайта и идеята му, но не ми е приятно, че снимки предложени от мен през юли все още са със статус чака одобрение.
  • МиссаКак се приготвя чай от физалисКъде ли не гледах и четох, но не ми стана ясно как се приготвя чая от физалис. Бих се радвала, ако някой сподели опит за този вид чай.
  • МиссаФизалисът се оказва, че е много полезен!Това е много интересен продукт, който не е толкова разпространен и често срещан. Обаче след лека справка се оказва, че е много полезен! Предимно за имунитета. Срещали ли сте го и за какво го ползвате?
  • МиссаИнтересни идеи и рецепти за мултикукърНякакви интересни идеи за рецепти за мултикукър? Тествахме го с приготвянето на ориз със зеленчуци - направо на режим ориз го приготвихме. Вие какви рецепти сте опитвали?
  • МиссаКакъв Мултикукър да избера? Моля за мнение за видове и маркиРазглеждах фритюрниците на горещ въздух и така без да искам часове наред се зарових да разглеждам и мултикукъри. Сега съм си навила на пръста да си взема, защото ми изглежда много практично и полезно. Ако може споделете мнение, опит, предпочитания
  • МиссаЗа новия рецептурник за детските градиниРазбрахте ли за промените в храненето в детските градини? На какво мнение сте?
  • МиссаЛетен Кулинарен ЛексиконПриветтт! С началото на горещините вече пак идва казуса "Какво да готвя", та ми хрумна,че във форума ще е забавно и полезно да си направим кулинарен лексикон. Който желае, нека участва - ще е хубаво да обменим опит и идеи. Ето някои въпроси от мен, добавяйте, ако измислите 1. Какво готвихте последно? 2. Коя ви е любимата лятна рецепта? 3. Кое е кулинарното предизвикателство, към което сте се отправили или ако няма такова в момента кое беше последното?
  • МиссаСладко от череши - убиец! Как да го разредя?Правих сладко от череши и наистина стана убиец - твърде е сладко хахаххах ... може ли да се поправи с вода, ако се разреди например и поври
  • МиссаБирена мая на люспи?Здравейте! Някой ползвал ли е и какви отзиви има? Някой трик за консумация, ако има
  • МиссаПроблем с хляб в хлебопекарна?Една питанка - какъв е проблема, ако хляба се троши МНОГОООО иначе е вкусен?