Темите на Роси Трифонова

  • Роси ТрифоноваКакъв е добрият сусамов таханЗдравейте, напоследък използвам сусамов тахан поради ред причини - здравословен е, действа добре на костната система, а и добре се съчетава в различни сладкиши. Проблемът ми е, че не мога да преценя дали сусамовия тахан, който използвам е добър и качествен и изобщо какви са критериите, по които това се разпознава. Този въпрос се породи в мен след като си купих малка разфасовка тахан, който беше гъст и наситен, а след това голяма опаковка на същата фирма, който беше доста по рядък и дори течен бих казала? Защо е така? Ще се радвам някои да ми разясни кой таха е добър и кой не :y:
  • Роси ТрифоноваКакво е изомалтНякои знае ли какво е изомалт? Къде евентуално се намира и в какви рецепти може да се прилага?
  • Роси ТрифоноваТърся готварски шоколад на парченцаЗдравейте, чудя се откъде мога да си купя готварски шоколад - от този на малките парченца или копченца (не знам точно как се казва). Досега никъде не съм виждала и ако някои може да ме упъти, ще съм му благодарна
  • Роси ТрифоноваЯпонска супа РаменЗдравейте, иска ми се да си приготвя някои от вариантите на прословутата японско-китайска супа Рамен. Ако някои има опит, мола да сподели тънкости и даже конкретна рецепта. Другото, което е - изпитвам трудности с откриването на японско фиде. Къде мога да го намеря?
  • Роси ТрифоноваКое е качественото мюсли?Здравейте, от известно време си купувам мюсли от Била. Казва се "Flechtorfer Muhle" (1 кг) и са два вида - с кокосови стърготини, а другото е със сушени банани. На вкус е страхотно, но ми прави впечатление, че цената му е значително по-ниска от останалите видове мюсли, български и вносни, които са същия грамаж. Признавам си, че малко се притеснявам дали пък съставките в това немското, което струва 3-4 лв, нещо са некачествени, та затова да е по-евтино от останалите, които са към 6 лв. Дали някои може да ми даде съвет дали да продължавам да го купувам или да се преориентирам към друго и защо...
  • Роси ТрифоноваМухъл, ПОМОЩХора, моля, помогнете със съвет как да се справя с мухъла. Откакто направих ремонт и имам нова дограма, положението е зле. Използвам от тези влагоабсорбиращи таблетки Церазит, но не виждам да има особен ефект. Каква е панацеята и има ли изобщо. Стените ми са с тапети, които започват да падат...мухълът се личи нявсякъде? Какво трябва да направя...някаква специална изолация, да използвам определен препарат... :s: ???
  • Роси ТрифоноваХалогенна фурнаЗдравейте, от известно време имам халогенна фурна, но не знам много рецепти, които да приготвям с нея. Ако някои има вече опит с тази печка, ще се радвам да го сподели :wink:
  • Роси ТрифоноваШоколадов сладкишМоля, ако някой има тайна, скрита рецепта за истински вкусен шоколадов сладкиш или кекс, да ми я сподели Може и да е с ядки, няма значение. Важното е да е тъмен, сочен и много вкусен Мерси предварително.
  • Роси ТрифоноваИндийски ресторантМоже ли някои да ми препоръча добър индийски ресторант в София??