Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни теми
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни теми

АнонименНачинаещи кулинари
Начинаещите кулинари трябват да знаят много неща от експертити :wink: .Ще ви дам рецепта начинаещи кулинари: Продукти: 2-3 яйца 2 глави лук 2 червени пиперки 1/2 кафена чаша олио сол червен пипер Приготвяне: Лукът се изчиства, нарязва се ситно и се слага в тиган или в друг дълбок съд. Прибавят се олиото, нарязаните на парчета пиперки, 1/2 кафена чаша вода и щипка сол. Разбърква се, похлупва се и се задушава десетина минути, като често се разбърква. След това върху лука се чукват яйцата. Посоляват се с щипка сол и без да се бъркат, се оставят да се пържат 3-4 мин на потих огън. От време на време тиганът се разклаща. Целта е мазнината да се разнесе навсякъде и да се изпържат белтъците. Прибавя се щипка червен пипер и се сваля от огъня. Таратор Продукти: 1. 1 голяма краставица 2. ½ връзка копър 3. една кофичка кисело мляко 4. студена вода (една кофичка от кисело мляко) 5. 2-3 скилидки чесън 6. 1 шепа орехи 7. 2-3 супени лъжици олио / зехтин и сол Рецептата за таратор в три стъпки: 1. Първата стъпка от рецептата за таратор е подготовката на краставиците. Измивате краставицата и я обелвате. Ако сте успели да се сдобиете с пресни краставици, произведени от някоя баба на село няма нужда да ги белите. Нарязвате я на много малки парченца / кубчета. Много домакини настъргват краставицата, за да спестят време. Така краставицата омеква повече и тараторът става като каша. Но в случай, че сте наистина жадни и не можете да чакате дълго, можете да ползвате и този метод. 2. Изсипвате краставицата в голяма купа и прибавяте към нея ситно нарязания копър (може да ползвате и сух копър), смлените орехи и чесъна, който сте счукали, или нарязали на много дребно. За разлика от французите обаче много българи не обичат чесън, затова можете да не добавяте чесъна към таратора, а да го оставите в отделна чинийка, така всички ще са доволни: любителите на чесън ще си добавят в последствие, а противниците няма да се мръщят. 3. След като сте прибавили чесъна, орехите и копъра поселете, добавете и олиото/зехтина и разбъркайте добре. След това разбийте една кофичка мляко с една кофичка студена вода, добавете към сместа с краставиците и пак разбъркайте. Тараторът е вече готов. Съвет: Ако ви се стори, че тараторът не е достатъчно студен, може да добавите и няколко кубчета лед. Необходимо време за приготвяне: 15 минути 6 Порции :blush: :blush: :blush: :wink: :wink: :wink: Вкусно!