Моите форумни теми

Веселина КонстантиноваВ очакване на Новата 2017 година - какво меню ще спретнете?
Задължително сарми, Френската салата, Млечна салата, баклава, тиквеник и много мезета.
Веселина КонстантиноваИзползвате ли индрише във вашите рецепти?
Аз много харесвам аромата на индрише. Това е ароматно растение, с красиво нарязани листа. Използвам го в десерти, компоти и сладка от дюли, круши и кайсии.
Веселина КонстантиноваКак да направим питката красива?
Освен, че вкусна, питката за празник, па и за делник трябва да е красива. На мен най-лесно ми е когато направя тестото на топки, след това на фитили и ги завържа на възелчета. Споделете вашите умения.
Веселина КонстантиноваСтрахувате ли се да готвите на око?
Аз лично не се страхувам. Вече си имам изградена система и съм наясно коя чашка или лъжичка, какво количество съдържа. Даже и нещо да се обърка, успявам да го поправя, като напр. ако брашното е по-малко - ще добавя още за получаването на необходимото тесто. Да, вярно е че рецептата трябва да е описана с точен грамаж. Но бързайки, няма време да се тегли всичко на везната.
Веселина КонстантиноваПриготвяли ли сте Мадлени?
Класически бисквитки Мадлени - не съм ги приготвяла никога. Не зная от къде да си закупя специалните формички, а нямам и рецепта. Ако някой има опит, да помогне, моля....
Веселина КонстантиноваТрюфел - готвили ли сте?
Това е един от най-скъпите кулинарни продукти. Никога не съм приготвяла и не съм опитвала.Дано да ми се отдаде възможност да опитам поне! Ако вие имате наблюдения и опит - споделете!
Веселина КонстантиноваХайде да споделим най-любимите си рецепти!
Моята майка приготвя божествена яхния с лук, пилешко месо и подправки. Още не успявам да се доближа до нейното майсторство! Споделете рецепти за ястия, които са ви накарали да си "оближете пръстите" от удоволствие!
Веселина КонстантиноваКак да съхраним свежите зеленчуци, плодове и подправки?
Най-добрият вариант според мен е да не се презапасяваме. По пазари и магазини има изобилие от плодове, зеленчуци и подправки. В магазините температурите са съобразени със изискванията за съхранение. А на пазара - стоката обикновено е прясна.
Веселина КонстантиноваКакво сготвихте през септември?
В сезона на изобилие от зеленчуци и ароматни плодове, наблегнах на вегетарианската кухня. Приготвих и някои зимнини. А с плодове - различни пайове и чийзкейкове. Споделете вашата рецепта.
Веселина КонстантиноваЗнаете ли какво означава термина бридиране
Наскоро срещнах този термин и искам да го споделя на тези, които имат желание да разберат какво означава. Простичко казано, това е начинът, по който се увива месото или дивеч с филии сланина, преди да се сложи да се пече.
Веселина КонстантиноваНай-вкусните аламинути - споделете вашата рецепта
Най-вкусните ми аламинути са с яйца. Първо, защото много ги обичам и второ, защото винаги присъстват в хладилника ми. Приготвям различни омлети, яйца на очи и всякакви други вариации.
Веселина КонстантиноваЧийзкейк - перфектната комбинация!
Чийзкейк - невероятен десерт! Тук може да се развихри въображението и освен класическите рецепти, могат да се приготвят различни и хиляди вариации! Бисквитена, маслена или друга комбинация за основа, в допълнение с неустоим крем от маскарпоне,друго сирене или сметана и в допълнение със свежи плодове - наистина може да се получи перфектния чийзкейк!
Веселина КонстантиноваДопада ли ви италианската кухня?
Много честа разглеждам италианските готварски сайтове. Имаме много сходни неща и вкусовете ни по някога се преплитат. Рецептите с тиквички и патладжани са много интересни.
Веселина КонстантиноваПриготвяли ли сте домашни канелони?
На пазара се предлагат различни марки от това италианско предизвикателство. Но гледах Рудолф как приготвя домашни и ми се стори доста трудоемко. Ако имате опит - споделете го.
Веселина КонстантиноваВеликден: Споделете вашите идеи за шарени яйца?
Напоследък си правя декупаж - избирам си салфетки с подходящи пролетни мотиви и ги изрязвам. Разбивам белтък, намазвам свареното яйце и го облепям с шарени картинки. :y:
Веселина КонстантиноваИзползвали ли сте ядливи цветя във вашите рецепти?
Преди време, попаднах в Метро на ядливи цветя. На щанда имаше цвят от карамфил и тагетес. За карамфилите се съгласих, но тагетеса ме озадачи, защото има много специфичен аромат /гонещ буболечките/ и ми стана твърде интересно. Аз съм използвала горски виолетки и листенца от рози, които наистина придават свежест на рецептата /става дума за торти и сладкиши/.
Веселина КонстантиноваКаперси - какво приготвяте с тях?
Наскоро си купих едно бурканче каперси. Никога не съм използвала до сега и се чудя какво да приготвя, за да ги използвам. Моля, споделете вашите идеи, ако все пак сте употребявали каперси. Благодаря!
Веселина КонстантиноваОбезсмисля ли ти се трудът?
Трудът ти в готвенето и снимането ти се обезсмисля, когато се дават точки за коментари с една дума, за добавени снимки към рецепта, несъответстващи на рецептата и снимки на закупени сладки и пасти, с добавена някаква рецепта от нета. :yawn: Аз също съм съм отговаряла на даден коментар на моя рецепта напр. с Благодаря! Просто няма какво друго да кажеш и не държа да получавам точки там. Относно снимките - има прекрасни снимки със страхотно презентиране на храната и няма как да не възкликнеш! Идва ти да си хапнеш от снимката! А има снимки и на другата крайност - размазани, неясни, обърнати на някъде си... Да, не всеки има окото на фотограф и не е необходимо! Просто да има малко по-естетически вид! Па макар и в една чинийка! Аз правя от 5 снимки на горе, докато избера една или две. По някого бързам, но пак се старая да изглежда що годе добре. Може би трябва да има по-голяма прецизност при публикуването на снимките!