Веселина Константинова
Автор
Умеете ли да организирате домашно парти?
Е, те там ми е силата. Дай ми повод и ела да видиш! Вие умеете ли да организирате такива партита?
Хитринките в кухнята
За да не потъмняват парченцата ябълки, ги поръсете с лимонов сок. Споделете други подобни хитринки
Как да приготвим пухкава панировка?
В панировката може да се добавят и различни подправки, които да предадат на ястието по-специфичен вкус.
Хитринки при печенето на пухкава баница.
Важно е да запазим баницата пухкава и след изпичането й. Понякога това не се получава. Как да го постигнем?
Смесица от вкусове и подправки?
Аз обичам да експериментирам, като употребявам подправките / стига да има някакъв баланс/.
Изкуството да месиш и изпечеш козунак?!
Козунакът е или на конци и не толкова сладък, или е сладък, но няма конци.
Как се приготвя домашна сланина?
В някои райони я затрупват със сняг, за да стане по-крехка.
Коя е най-вкусната рецепта за лютеница за вас?
За мен, колкото и да е залят пазара с различни марки лютеници - домашната си е най-вкусна!
Всичко за приготвяне на суши
От известно време обмислям приготвянето на домашно суши.
Набавила съм си някои неща. Би било чудесно, ако споделите вашите познанства по темата.
Как да украсим празничната новогодишна трапеза?
Както Коледната, така и Новогодишната трапеза трябва да е богата и пищна. И колкото да е вкусно ястието, ако не е поднесено с вкус и финес, то губи своето очарование. Макар и малка да е декорацията, поднесената храна ще донесе повече настроение.
Декорирайте масата с красиви свещи и салфетки, плодове, подбрани чаши и чинии.
Но не прекалявайте с отрупването - добре е да ползвате помощна маса.
Към всеки прибор може да добавите закачливо новогодишно пожелание.
И най-важното е да споделите всичко това с любимите за вас хора!
Весел и незабравим празник!
Тънкости в приготвянето на Роял Айсинг
Роял Айсинг е белтъчна глазура.
Глазурата става по- добре, ако се бърка на ръка с дървен прибор. Добавянето на пудрата захар да става постепенно.
Количеството на лимонов сок определя и гъстотата на глазурата.
При съхранение за по-дълго време глазурата се втвърдява и изсъхва. :y: