Кои са най-горчивите храни?

Кои са най-горчивите храни?

Храната, която консумираме, оказва влияние не само на външния вид, но и на здравословното състояние. Според редица специалисти по здравословно хранене горчивите храни са най-полезни. Но кои са най-горчивите и съответно много полезни храни? На първо място това е хрянът. Той съдържа витамини, фитонциди, органични киселини, имат антисептично и бактерицидно действие.

Грейпфрутът е изключително горчив, но съдържа огромно количества инозитол и пектини, които нормализират работата на кръвоносните съдове, намаляват нивото на холестерол и тонизират организма. Ряпата е друга горчива храна, която подобрява метаболизма и повишава имунитета.

Редовната консумация на горчица пък помага за укрепване на състоянието на нервната система. Една от най-вкусните горчиви храни е натуралният шоколад. Той подобрява циркулацията на кръвта, помага срещу стреса, стимулира работоспобността.

В горчивото кафе има редица антиоксиданти, които пазят тялото от опасни заболяване. Кафето обаче трябва да се пие в умерени количества. Чаят и бирата също се нареждат сред най-горчивите храни. Бирата също се пие в умерени количества, а редовният прием на чай заздравява костите и предпазва клетките от свободните радикали.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати