gotvach.bg»Съвети»Как се прави пясъчно тесто?

Как се прави пясъчно тесто?

НикиНики
Мастър Шеф
14113k
Как се прави пясъчно тесто?

Пясъчно тесто в днешно време е доста използвано от все повече домакини. Приготвянето му е доста лесно и не е нужно да чакаме да втасва като обикновенното тесто.

С пясъчното тесто могат да бъдат приготвени както сладки, така и солени изделия, от торти до банички.

Едни от най-важните нещата, които трябва да знаем за приготвянето на пясъчно тестото е, че всички съставки трябва да бъдат студени.

Брашното трябва да бъде сухо. Изделията от пясъчно тесто трябва да се пекат в суха тава. Преди да преминем към печенето, трябва да намажем тестото с жълтък. Изделията с това тесто се пекат при температура от 220 до 250°C.

Разточването е само в една посака.

Приготвяне на пясъчното тесто

Необходими продукти:

Брашно-300 г

Прясно мляко-30 г

Масло-150 г

Пудра захар-70 г

Сол - 1 щипка

Начин на приготвяне:

Брашното пресяваме в купа, добавяме солта, пудрата захар. Добавяме нарязаното на кубчета масло.

С пръсти втриваме продуктите до получаване на трохи. Омесваме ронливото тесто, покриваме със стреч фолио и поставяме в хладилника за 30 минути да стегне.

От тук нататък оставяме импровизацията във ваши ръце, но все пак ще ви помогнем с нашите идеи за:

- плодов пай;

- ябълков пай;

- солен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати