Gotvach.bg»Съвети»Как да оправим соления вкус в устата?

Как да оправим соления вкус в устата?

MarianeMariane
Джедай
2559572k
Как да оправим соления вкус в устата?

Соленият вкус в устата сам по себе си не е заболяване. Той е симптом на различни заболявания или инфекции. Въпреки че соленият вкус в устата според някои лекари не е болка за умиране или сериозно състояние, той всъщност доста влошава качеството на живот на страдащите от него, защото не им позволява да се наслаждават на вкуса на храната.

Обикновено соленият вкус в устатае симптом на инфекция на слюнчените жлези. То соленият вкус може да е и признак на излишък на йод в организма, симптом на синдром на Сьогрен. Може да симптом дори на паротит или банална бактериална инфекция.

За премахването на соления вкус в устата от първостепенно значение е да се установи на какво точно се дължи. Лечението на водещото заболяване ще доведе до нормализирането на вкуса в устата.

Ако соленият вкус в устата се дължи на излишък на йдо в организма, пациентите не трябва да приемат вътрешно храни, богати на йод. Инфекциите се лекуват с подходящи антибиотични препарати.

Важно е хората, които страдат от солен вкус в устата, да приемат достатъчно течности, най-малко осем и повече чаши вода дневно. Освен това те трябва да ограничат употребата на алкохол и напитки, съдържащи кофеин.

Българската народна медицина предлага лек и за това неприятно състояние. Страдащият от солен вкус с устата трябва вместо вода да пие чай от бял равнец или запарка от шипки.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати