Как се пържи сьомга?

Как се пържи сьомга?
Снимка: gotvach.bg

Сьомгата се пържи в загрято масло или зехтин. Първо се запържва за кратко от всички страни, а след това се залива с марината, ако е предвидена такава.

Като цяло сьомгата предимно се запича на скара или фурна, пърженето не е много популярен метод за приготвянето ѝ.

Но има и редица рецепти за приготвянето на сьомга на тиган. Сред най-любимите ни е тази за Пържен котлет от сьомга

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
17.12.2013 17:51
Сакън, да се пържи сьомга си е чиста проба светотатство. Най-добре е да я запечете за 2-3 минути от всяка страна. Ако все пак сте решили да я съсипете с пържене - прави са както при останалите риби - загряваш мазнината, пържиш сьомгата и вадиш върху хартия, за да се махне излишното олио.
1
0