gotvach.bg»Съвети»Диня и пъпеш за бебето - как и кога?

Диня и пъпеш за бебето - как и кога?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
802252071837
Диня и пъпеш за бебето - как и кога?

Когато имаме дете, трябва да внимаваме с какво го храним, особено през първите месеци на неговото развитие. Ястията с диня и вкусотиите с пъпеш са много свежи и полезни, и заради техния сладък вкус, децата ги обичат. Но нека видим как и кога да даваме пъпеш и диня на бебето!

Пъпеш на бебето

Поради неговият сладък вкус и поради факта, че е много здравословен, пъпеш се дава не бебето след 8-10 месечна възраст. Много хора смятат, че има опасност пъпешът да предизвика лек обрив при малчуганите, които имат склонност към алергични реакции. Начинът, по който може да го дадете, е на плодово пюре, а ето и как да си го направите: След като почистите пъпеша от семките и го обелите, можете да го намачкате с вилица или да го пасирате в блендер. Дава се веднага, като можете да го добавите към бебешки бисквити или други бебешки храни.

Диня на бебето

Динята също е препоръчителна за добавка към храната на вашето бебе, защото е много полезна, а също така и сладка. Детето може да консумира диня още в ранна детска възраст, но най-добре е да се започне да давате диня на бебето на шестмесечна възраст, препоръчват експертите. Както знаем, динята е 95 % вода и това помага за по-лесната хидратация на детето. Когато навън времето е много горещо, може да се дава диня на дечица на възраст от 6 до 8 месеца. В динята има високо съдържание на витамини от група В, които помагат за растежа на бебето. Динята е полезна за сърцето на детето, подпомага по-лесното храносмилане. А ето как можете да давате диня на бебето:

- Първо трябва да нарежете динята на малки парчета;

- След това задължително трябва да премахнете всички семки, за да не се задави детето;

- Сложете детето да стои изправено;

- Направете динята на плодова каша и я дайте на бебето;

- Ако детето е по-голямо, може да консумира диня и на малки кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати