Gotvach.bg»Съвети»Може ли да се замразява авокадо?

Може ли да се замразява авокадо?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Може ли да се замразява авокадо?

Авокадото е вкусен и популярен плод, който е богат на здравословни мазнини, витамини и минерали. Когато авокадото е в своя сезон или в продажба на пазара, е изкушаващо да се запасите. Зрелите плодове обаче бързо се развалят, стават кафяви и кашави. За да запазите зрялото авокадо по-дълго, можете да опитате да го замразите. Въпреки това замразяването има някои отрицателни ефекти върху качеството на плодовете.

Замразяването на авокадо нарушава характерната му гладка и кремообразна текстура. След размразяване авокадото става лигаво, воднисто и кашаво. Ако не искате да го ядете самостоятелно, можете да премахнете неприятната текстура, като го смесите в смутито си или го пасирате, за да направите гуакамоле или салатен дресинг.

Авокадото става кафяво, когато е изложено на кислород във въздуха. Преди да се замразят, тези плодове често се пюрират или нарязват на половинки или парчета. Размразеното авокадо може бързо да покафенее, така че правилните методи за приготвяне и съхранение са от съществено значение.

За да намалите покафеняването, можете да намажете с четка малки количества лимонов сок или оцет върху авокадото преди замразяване. Търговците при замразяване на авокадо обикновено добавят аскорбинова или лимонена киселина. Ако използвате оцет или лимонов сок, за да предотвратите покафеняване, те могат леко да променят вкуса на плода. И все пак, тези вкусове няма да бъдат толкова натрапчиви, ако смесите авокадото в гуакамолето си.

Важно е да оставяте възможно най-малко въздух, докосващ плода, за да предотвратите покафеняване и изгаряне във фризера. Освен това трябва да се уверите, че сте запечатали напълно плодовете. При неправилно запечатване може да се получи изгаряне във фризера, което може да причини обезцветяване и изсушаване.

Етикетирайте и поставяйте дата на авокадото, ако желаете, след което го замразете и съхранявайте за не повече от 6 месеца във фризер.

Съдържание на хранителни вещества в авокадото

Авокадото е богато на хранителни вещества, включително здравословни мазнини и фибри, както и на мед, калий, фолиева киселина, ниацин и витамини B6, C, E и K.

Самото замразяване не влияе значително върху съдържанието на калории, фибри или минерали в храните, но може да намали техните нива. Нито едно изследване не е анализирало точно колко загуба на хранителни вещества има при замразяването на авокадо, но трябва да очаквате някои загуби - особено в случаите на по-дълго време за съхранение.

Вижте нашите апетитни предложения за:

- разядка с авокадо;

- десерти с авокадо.

Виж също как се съхранява авокадо и как се запазва авокадото свежо по-дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен