Gotvach.bg»Съвети»Какъв тиган да изберем?

Какъв тиган да изберем?

Какъв тиган да изберем?
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.

На пазара има много и най-различни видове тигани и друга кухненска пособия. Какъв тиган да изберем?

Тефлонови тигани

Тези тигани са едни от най-популярните. В тях се приготвят различни ястия на тиган. Те се правят е чрез щанцоване на лист алуминий. След това се боядисва от едната му страна, а от другата се слага тефлон, след това се пресова и извива в нужната форма. Именно последната стъпка разваля целият процес, защото при процеса на щанцоването се късат връзките в политетрафлуоретилена и самото покритие става много нетрайно.

Съществуват и грил тигани с тефлоново покритие. Когато избирате тигани от такъв вид, трябва да гледате тяхната дълбочина. Хубаво е тиганите да не са много плитки, защото когато се отделя сок от месото може да останат много неприятни пръски по цялата печка;

Алуминиеви тигани

Тези съдове са добри и без покритие. При алуминиевите тигани има една тънкост- храната не трябва да стои в тях, след като бъде приготвена. Трябва да се премести в други съдове, непосредствено, след като бъде приготвена. Проблемът при алуминия, който е без примеси е, че той се окислява и в храната се отделя алуминиев окис, който е токсичен. Тези тигани са подходящи за професионална кухня - където храната се приготвя и след това веднага се сервира.

Иноксов тиган

Този вид тигани също могат да бъдат използвани за готвене. Това са съдове от неръждаема стомана и хромникелова стомана, като могат да се намерят и с тефлоново покритие, но по трудно се захваща за тези тигани.

Емайлирани тигани

Това са любимите тигани на нашите майки и баби. Техният живот обаче е доста кратък;

Чугунени тигани

Ако обичате да готвите капами, тези тигани са най-добрият избор, но от друга страна са доста трудни за поддръжка, ако не се използват редовно - ръждясват.

Ако желаете да си купуте хубав тиган, просто разгледайте тези обяви за тигани. Когато направите подходящ избор на съд, можете да готвите без проблем пържоли на тиган, пържени филийки, сьомга на тиган и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен