Могат ли диабетици да консумират царевичен хляб?

Могат ли диабетици да консумират царевичен хляб?
Снимка: gotvach.bg

Хлябът е важна част от менюто на българите, но при болните от диабет трябва да спазват по-специален хранителен режим и да избягват белия хляб, който не е много полезен за тях. Поради тази причина се търсят здравословни алтернативи на хляба. Царевичният хляб е точно такава здравословна алтернатива.

Диабетиците могат да консумират царевичен хляб, без да се притесняват за нивата на кръвната си захар. Царевицата притежава много здравословни ползи. Брашното от нея не съдържа глутен, богато е фибри, цинк и желязо. Каротеноидите в царевичното брашно са полезни за имунната система и очното здраве.

Фибрите в царевичното брашно помагат за раздуване на храносмилателния тракт и това се отразява много добре върху нивата на кръвната захар. Контролират се нивата на холестерола и така не се позволява повишаване на инсулина. Поради всички тези причини царевичният хляб е една от най-добрите алтернативи на хляба от бяло брашно.

Вижте няколко страхотни идеи за царевичен хляб: Царевичен хляб със сирене и мащерка, Гръцки царевичен хляб и Ароматен царевичен хляб.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати