gotvach.bg»Съвети»Какво е конвекторна фурна?

Какво е конвекторна фурна?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
802252071837
Какво е конвекторна фурна?

На пазара за домашни електроуреди за нашата кухня се появи и нов вид електрическа печка - конвекторната фурна.

Особености на конвекторна фурна

Тази фурна включва в себе си корпус, отоплителен елемент и вътрешен вентилатор. Тя е направена от много висококачествена стомана, която издържа на висока температура. Температурата във фурната преминава непрекъснато през цялото пространство на уреда, близо до вътрешните стени. При някои такива фурни има няколко вентилатора в едно устройство:

Можете да използвате ръчните настройки и автоматизацията на уреда, за да регулирате температурата на отопление. Дисплеят на тази фурна показва как работи този вид фурна, показва също режима, който сте избрали, температурата на фурната и времето, което сте задали за готвене.

Видове конвекторни фурни:

Тези фурни се делят на домакински и промишлени.

- Домакинските фурни с конвекция са направени за работа в домашни условия. Тези фурни са малко по-големи от микровълновите. Средният обем на една такава печка е 2,5 литра, което значи, че може да сложите от две до четири тави.

- Промишлените конвекторни фурни са специално оборудвани за печене на сладкарски изделия. Могат да се намерят още в кафенета, барове, ресторанти, хотели и др. Една такава фурна е с вместимост от 50 литра.

В такъв уред печенето става равномерно, а ястията неустоими. Рецепти като патладжани в конвекторна фурна и риба в конвекторна фурна ще ви очароват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати