Бананите запичат ли?

Бананите запичат ли?
Снимка: gotvach.bg

Бананите са изключително популярен плод, особено сред най-малките деца. Те се откриват в магазините целогодишно и винаги, когато поискаме можем да си похапнем вкусен банан. Бананите са засищаща храна, която може да се похвали с много важни хранителни вещества и същевременно малко калории, холестерол и натрий. Впреки това бананите съдържат доста въглехидрати. Но как действат бананите на стомаха – запичат или разхлабват?

Бананите са едни от плодове, които действат запичащо. Ако консумирате по 1 банан дневно няма да имате проблеми със стомаха, даже напротив – ще се заредите с много витамини и полезни вещества. Ако обаче прекалите с тях и изядете няколко броя за 1 ден е много възможно да ви споходи запек. Хората, които имат подобен проблем, трябва временно да преустановят консумацията на банани.

Много интересен факт е, че запичащото действие на бананите зависи от степента на тяхната зрялост. Така например, зелените банани, които не са узрели добре, със сигурност ще ви донесат запек. Добре узрелите банани пък са с много високо количество фибри и затова могат да помогнат за изхвърлянето на отпадъците през червата. Във всички случаи обаче си важи правилото, че с консумацията на банани не бива да се прекалява.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати