Как се сгъстява супа?

Как се сгъстява супа?

Вкусната топла супичка е любимо ястие, което се консумира по всяко време на годината. Ако обаче сте направили твърде рядка супа, няма проблем, защото има някои лесни методи за нейното сгъстяване. Вижте как може да се сгъсти супата бързо и лесно. Първото и най-лесното решение е застройването на супата. Така не само ще я сгъстите, но и ще я направите по-вкусна.

Разбийте едно яйце с малко лимонов сок и добавяйте по малко от супата. Разбийте и прибавете към цялата супа. Ако супата ви е много по-рядка, може да направите застройка с кисело мляко, яйце и лъжица брашно.

За да сгъстите супата може да размиете 1-2 с.л. нишесте в малко струдена вода, след което го изсипете вътре. Разбърквайте интензивно. Нишестето може да се замени и с брашно, но бъдете много внимателни да не се получи на бучки и да съсипе супата ви. Друг вариант за сгъстяване на супата е да добавите малко от готовите сухи супи – 2-3 с.л. Смесете готовата супа с малко вода и прибавете към топлата супа.

Това обаче не е много препоръчителен вариант, защото инстантните супи са много солени и с различни изкуствени съставки, които ще направят домашната ви супа не толкова полезна. Много добър вариант е да добавите заедно с нарязаните зеленчуци в супата цял картоф и морков. Когато се сварят ги извадете и ги пасирайте, след това ги върнете отново вътре.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати