Gotvach.bg»Съвети»Кое вещество прави лютите чушки люти?

Кое вещество прави лютите чушки люти?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Кое вещество прави лютите чушки люти?

Лютивият вкус на чушките се дължи на веществото капсаицин. Той е изключително полезен за здравето, но не бива да се прекалява с консумацията на люти чушки, особено от хора, които имат стомашни проблеми.

Колкото повече капсаицин съдържа една люта чушка, толкова по-люта и богата на антиоксиданти е тя.

Лютите чушки са доказано полезни и са задължителни за всички, които искат да запазят доброто си здраве през зимните месеци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
16.12.2013 15:53
Капсаицинът дава лютивината на лютите чушки, колкото по-червени са, толкова повече капсаицин имат.
1
0