Какво можем да сготвим със замразени зеленчуци?

Какво можем да сготвим със замразени зеленчуци?
Снимка: gotvach.bg

Всяка уважаваща себе си предвидлива домакиня има във фризера си поне няколко пакета със замразени зеленчуци. Дори да са попаднали там в резултат на спонтанно вдъхновение, осенило ни пред щанда със замразени храни, те всъщност могат да се окажат изключително удобни.

Замразените зеленчуци и замразените зеленчукови миксове са удобни не само когато сме забравили да купим някои важни за супата зеленчуци, но и когато тези зеленчуци не са в сезон и цените им по сергиите и магазините са космически.

Замразените зеленчуци имат нужда от по-кратка кулинарна обработка в сравнение с пресните, защото повечето от тях преди това са били бланширани. Те се слагат на котлона както са замразени, няма нужда да се размразяват предварително.

Но какво може да приготвите с тях. Обикновените миксове са изключително удобни за основи на различни месни и зеленчукови супи. Замразените зеленчуци, задушени за няколко минути с масло в тиган, могат да бъдат отлична, вкусна и здравословна гарнитура на печени меса и риби.

С микс от замразени зеленчуци може бързо и лесно да приготвите пържен ориз със зеленчуци за неочакваните гости, решили да ви навестят по никое време. Със замразените зеленчуци може да се приготви ароматен свински гювеч или рататуи.

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати