Как и колко време се варят сладки картофи?
Kako i koliko dugo se kuva slatki krompir?How and How Long are Sweet Potatoes Boiled For?
gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се варят сладки картофи?

Как и колко време се варят сладки картофи?

Как и колко време се варят сладки картофи?

Сладките картофи, или както се наричат още батати, са от семейството на кореноплодните зеленчуци. Произходът им е от Южна Америка. Въпреки това се хапва по цял свят. Как и колко време се варят сладките картофи?

1. Първият начин да се свари сладък картоф е като се обели и се нареже на кубчета. След това се поставя в подходящ съд, покрива се с достатъчно вода, така че да е напълно потопен във вода и се вари 10-15 минути. Времето за варене на батати много зависи от това каква е големината на парчетата, за това трябва да ги проверявате и ако се налага, да ги доварите още;

2. Вторият начин е сладкият картоф да се свари цял. Ако ще го варите цял, не е нужно да го белите, а просто много добре да го измиете. Когато картофите са цели, тяхното време за готвене се увеличава между 30 и 35 минути или докато стане мек. Можете да го проверявате и с нож или с шишче. Ако ще правите салата, може да го оставите по-твърд, ако го ще правите пюре от сладки картофи, най-добре ги сварете до пълно омекване.

Когато сладките батати са напълно сварени, се обелват много лесно. С тях можете да си приготвите вкусна кремсупа или веган пица с картофен блат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати