Какви дресинги са подходящи за рукола?

Какви дресинги са подходящи за рукола?
Снимка: gotvach.bg

Руколата е уникален зеленолистен зеленчук, който притежава невероятни здравословни и хранителни качества, поради което трябва да присъства често на трапезата ни. Използва се предимно за приготвянето на салати, паста и пица. Има приятен свеж аромат и леко горчив привкус. Най-често се влага в различни салати, но за да да истински вкусна, трябва да се приготви правилен дресинг, който да допълни интересния ѝ вкус.

Най-често салатите с рукола се овкусяват с много бърз и лесен дресинг, състоящ се от зехтин и балсамов оцет. Ако искате да направите вкуса още по-наситен, към зехтина и балсамовия оцет може да добавите малко мед и горчица.

Винаги когато правите салата с рукола за базови съставки за дресинга може да използвате зехтин и балсамов оцет, като разбира се зехтинът е в по-голямо количество, а балсамовият оцет е по-малко. Друг дресинг, който може да си направите, е към оцета и зехтина да добавите малко чесън, лук, черен пипер и морска сол.

Салатата с рукола в повечето случаи се украсява с настърган пармезан, който е чудесен завършек. Руколата чудесно се комбинира и с кедрови ядки, домати, шам фъстък, каперси.

Вижте и някои апетитни идеи с рукола: Салата с рукола и печено сирене, Макаронена салата с домати и рукола и Салата от нахут с рукола.

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!