Gotvach.bg»Съвети»Защо плодовете засилват действието на алкохола?

Защо плодовете засилват действието на алкохола?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14622
Защо плодовете засилват действието на алкохола?

Плодовете са важен хранителен ресурс за човечеството и съдържат много естествени антиоксиданти.

Консумацията на алкохол често е придружена от други храни, включително плодове. Някои видове плодове имат инхибиращ ефект върху абсорбцията на етанол, те действат и като хепатопротектори, докато други имат неблагоприятен ефект след консумация на алкохол.

Изследването на ефектите, които плодовете оказват върху метаболизма на етанола, е много интересен и важен процес.

Цитруси и алкохол

Яжте цитрусови плодове, ако пиете алкохол. Богати на витамин С, те ще стимулират черния ви дроб да премахне токсините от тялото и е страхотен антиоксидант. Можете да ядете портокали, сладък лайм или лимони.

Ябълки и алкохол

Пектинът и други съединения в ябълката ще детоксикират и прочистят храносмилателната ви система. Ябълките помагат за намаляване на възпалението на червата, което се причинява от пиенето на алкохол.

Банани и алкохол

Бананът е друга храна, която трябва да имате, ако пиете алкохол. Плодът съдържа калий, който се изчерпва поради консумацията на алкохол.

Различни плодови сокове и алкохол

Пиенето на плодови сокове, които съдържат фруктоза и витамини В и С, може да помогне на черния дроб да изхвърли алкохола по-успешно. Въпреки че много често пиенето на сок може да помогне за метаболизма на алкохола, то не засяга симптомите на интоксикация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати