gotvach.bg»Съвети»В колко вода се вари лещата?

В колко вода се вари лещата?

В колко вода се вари лещата?

Лещата е познато от векове ястие, което се превръща в любимец на българската национална кухня, а лесното му приготвяне го прави още по-разпространено и предпочитано.

Готвенето на лещата включва три етапа. Първият е нейното изплакване. Това е важна стъпка, която не бива да бъде пренебрегвана.

Съществуват различни начини за измиване на лещата, но най-опростеният е, като я залеете със студена вода и я изплакнете добре от попаднали замърсители.

След това премахнете замърсената вода и вече лещата ви е готова за следващия етап на варене. Той обикновено трае около 40 минути в зависимост от избрания сорт леща. За варенето на лещата обикновено съотношението с топлата вода е 1:2.

След като лещата се свари, може да пристъпвате към същинското й готвене, заедно с подправки и зеленчуци. Обикновено необходимите мерки и количества за приготвянето й в този етап се изразяват със съотношението 3 чаени чаши вода за 1 чаена чаша леща или 3:1.

Тези количества вода за лещата до голяма степен зависят от това, каква гъстота желаете да постигнете. Ако се стремите към ефект на гъста яхния от леща, то можете да добавите към 1 чаена чаша леща 2 или 2.5 чаени чаши вода и да контролирате гъстотата на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати