Gotvach.bg»Съвети»Кои подправки са подходящи за гъбена супа?

Кои подправки са подходящи за гъбена супа?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14622
Кои подправки са подходящи за гъбена супа?

Най-добрите билки, които могат да допълнят една невероятно вкусна гъбена супа, е съчетанието от мащерка и магданоз. Разбира се, ако не ги харесвате, можете да използвате и подправки като розмарин, риган, естрагон, див лук или кориандър.

Използвайте това, което обичате, когато подправяте гъбената супа.

Гъбената супа е кремообразна, пикантна, засищаща и много вкусна, ако я приготвите правилно - а тя се приготвя изненадващо лесно.

Рецептата за класическа гъбена супа включва само от няколко компонента: ароматни акценти - лук и мащерка, сгъстяваща основа - брашно и мазнина, зеленчуков или местен бульон, сметана и, разбира се - гъби.

Запържете лука и гъбите в малко масло с всякакви билки или подправки. Добавете вашия сгъстител - брашно и още малко мазнина, долейте малко бульон и оставете да къкри.

Завършете с добавяне на сметана или прясно мляко, сол и черен пипер. Малко преди да сервирате супата, добавете във всяка купичка нарязан магданоз: той се добавя накрая, за да запазим свежестта му.

В някои вариации на тази рецепта се добавя шери или бяло вино, а също и малко индийско орехче или чесън. Във веган версиите на гъбена супа се добавя и соево мляко за по-кремообразна консистенция.

Каква гарнитура да поднесете ароматна гъбена супа?

Чудесно допълнение е свежа салата с пресни марули, краставици и малко чери домати и печени картофки на фурна, поръсени с копър. Сервирайте и топли чеснови брускети или крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати