gotvach.bg»Съвети»Защо мюсюлманите не ядат свинско

Защо мюсюлманите не ядат свинско

Kristina K.Kristina K.
Новак
14628
Защо мюсюлманите не ядат свинско

Юдаизмът, най-старата от основните монотеистични религии, възникнали в Близкия изток, е първата, която заклеймява прасето като нечисто животно в Книгата Битие и Левит.

Около 1500 години по-късно пророкът Мохамед също посочва прасето като нечисто животно. Яхве и Аллах забраняват свинското месо за милиони евреи и стотици милиони мюсюлмани.

Основната причина за забраната да се консумира свинско месо е, че прасетата са много мръсни животни, които се въргалят в кал и дори в собствените си екскременти.

Всъщност това тяхно поведение има разумно обяснение. Те компенсират невъзможността си да се потят, като се охлаждат в кални локви. Колкото по-висока е температурата, толкова по-мръсно става прасето, а сухият климат в Близкия изток подпомага тази представа за това животно.

Други причини защо мюсюлманите не ядат свинско

- Прасетата са всеядни и ядат почти всичко. Лошото хранене се абсорбира в тъканите им и в резултат на това месото им е нездравословно. Дори ако се хранят със строга здравословна диета, системата за филтриране на кръвта на свинете е лоша. Кръвта на свинете има повишени урея и пикочна киселина, които се абсорбират в тъканите им и правят месото нездравословно. Дори самото докосване на месото им е опасно поради бактериите, които процъфтяват върху свинското месо;

- От особено значение са самите животни свине. За разлика от други животни, прасетата са невероятно интелигентни и сложно устроени животни, които могат да възприемат страх, болка и безпокойство на много по-високо ниво от овцете или кравите. Те са по-интелигентни дори от кучетата. С преминаването си през ужасни индустриални ферми, те умират, изпитвайки страх и болка.

Това са важните причини, поради които мюсюлманите не ядат свински пържоли или пък свински кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати