Защо изпитвам нужда от шоколад?

Защо изпитвам нужда от шоколад?
Снимка: gotvach.bg

Мнозина от нас обичат да си похапват сладко и това е съвсем нормално. Ако обаче изведнъж изпитаме рязка нужда да хапнем един шоколад, това може да не е просто прищявка, а сигнал за определен дефицит в тялото.

Учените смятат, че когато много ни се яде шоколад, всъщност тялото изпитва остра нужда от магнезий. Това не е напълно доказано, но е напълно възможно зад силното желание за шоколад да се крие дефицит на витамини ии минерал.

Ако страдате от магнезиев дефицит, другите симптоми включват безсъние, високо кръвно, необяснима умора, затруднено дишане и сърцебиене, мускулни спазми и крампи, болки в гърба, запек, тревожност, хиперактивност и безпокойство. Тези симптоми, в комбинация със силно желание за шоколад, са почти сигурен признак за магнезиев дефицит.

Много жени изпитват остра нужда от сладко непосредствено преди месечния цикъл. Това се дължи на хормоналните промени, които настъпват в женския организъм. Все пак ако много рядко изпитвате силно желание за шоколад, това може да е напълно нормално, особено ако сте изключили сладките изделия от менюто си. Хранете се здравословно, но понякога се отдавайте и на сладки изкушения.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
клуб_благост
клуб_благост
23.05.2016 15:50
Защо да не ядем шоколад?
Шоколадът е с горчив вкус, опитайте го без захар, без млякото. Тогава ще почуствате неговия истинки вкус. Какаото в шоколада се смесва със захар и мляко, за да се заблуди човек, че шоколада има само сладък вкус. Шоколада има горчив и сладък вкус, два несъвместими вкуса. Всеки се храни с това, което му е близко до природата, ако в човек преобладава горчивия вкус в живота, той тогава ще яде шоколад сутрин. Но шоколад не трябва да ядем. Защо да не ядем шоколад?
Можем да поддържаме отрицателните черти на характера, можем да поддържаме положителните черти на характера. Тези, които консумират шоколад поддържат отрицателните си черти на характера. Особено сутрин. А тези, които се хранят с правилната сладка храна сутрин поддържат и увеличават положителните си черти на характера. Каквото поддържаме, това се проявява в живота. Представете си една „шоколадова“ жена, сега си представете една „прасковова“ жена или една „млечна“ жена. „Праскововата“ жена е слънчева, радостна, „млечната“ жена е мека, спокойна, а „шоколадовата“ жена е модна, има тъга, печал.
Шоколада е разочарование, дава енергия на разочарованието. Вие протестирате на себе си, ако обичате да ядете сутрин шоколад, вие сте точно разочарован от живота си човек, ако сте и жена, тогава няма да работят хормоналните функции, тоест ще работят лошо, няма да сте красива, шоколадът не дава красота. Шоколадът води до разрушение в живота ви. Сутрин храната се препоръчва да е със сладък вкус, да се храним със сметана, мед, захар (кафява), плодове, поправки със сладък вкус (женско биле, копър, кардамон, шафран, анасон, кимион).
Автор: Янко Драганов по лекции на д-р Олег Торсунов
2
1