Смело можем да кажем, че слънчогледовите семки са любими на стоматолозите, защото да вкусни и им осигуряват много работа. Люпенето на печени слънчогледови семки не е просто похапване или дразнещ навик, то е емоция, задължителен атрибут при футболни мачове и дори начин за социална комуникация.
Ето защо е важно да знаете как да изпечете в домашни условия вкусен и хрупкав слънчоглед. По принцип няма нищо сложно в цялата процедура. Единственото, което трябва да внимавате, е да не прегорите семките, защото това става буквално за 1-2 минути.
Процесът на печене на слънчоглед започва с намокряне на слънчогледа от всички страни и поръсването му с брашно и сол. След което се обърква внимателно, за да полепне равномерно и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печенето отнема около 20-25 минути, като след 15-ата минута от началото на печенето трябва да разбърквате семките на всеки 2-3 минути и да ги опитвате. Готовият слънчоглед се вади от фурната е се оставя да се охлади.
Коментари