Колко минути се варят великденските яйца?

Колко минути се варят великденските яйца?
Снимка: gotvach.bg

Варенето и боядисването на яйца за Великденските празници е една от най-почитаните традиции у нас. Тя доставя особена радост на децата, които обичат да се чукат с разноцветните яйца. Ето защо е особено важно тези яйца да останат здрави и цели по време на варенето.

За целта първо трябва да подберете подходящ съд за варенето на яйцата за Великден. Добре е той да не е прекалено широк, за да не се блъскат яйцата едно в друго по време на варенето. Добра идея е да постелите дъното на съда с кърпа, което ще предпази яйцата от блъскането и съответно – от напукването.

Яйцата трябва да се извадят от хладилника и да се оставят да се темперират на стайна температура поне няколко часа. Те трябва да се поставян в тенджерата с вода още в началото на варенето, а не когато водата кипне.

Най-важното нещо при варенето на великденски яйца е времето за варене. Великденските яйца се варят около 7-8 минути. По-краткото време за варене означава, че яйцата ще бъдат твърде рохки, докато по-продължителното варене ще превърне белтъка на яйцата в отвратителна гума. Варенето трябва да се осъществява на тих огън.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати