Как се почиства керамичен тиган?

Как се почиства керамичен тиган?

Готвенето в керамичен тиган е изключително лесно и здравословно. Тиганите с керамично покритие гарантират по-вкусни и здравословни ястия, които се приготвят с по-малко мазнина и в същото време стават много бързо. Керамичното покритие е гладко и затова храната не залепва по повърхността.

Почти няма нужда от зехтин, олио или масло. Голямо предимство на керамичните тигани е, че покритието им е много устойчиво на драскотини и образуване на петна. Но как да почистваме керамичните тигани?

Това е много лесна задача. Няма нужда от продължително миене и използване на голямо количество препарат. Тъй като се готви с малко мазнина и по него нищо не залепва, тиганът се измива много лесно. Няма нужда от никакво остъргване на остатъци – просто измийте с течаща вода и много малко препарат или просто забършете с мокра кърпа. Не е много препоръчително да миете керамичния тиган в съдомиялна.

Може да го слагате там понякога, но не винаги, защото има опасност леко да загуби блясъка си. Без съмнение керамичните тигани са един от най-добрите избори за кухненски съдове. Предимствата им пред другите тигани са редица – здравословно готвене с малко мазнина, бързо приготвяне на ястията, незалепващо покритие и лесно почистване, което не изисква никакво остъргване и влагане на усилия.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати