Как се оправя прекалено гъстата супа?

Как се оправя прекалено гъстата супа?
Снимка: gotvach.bg

И на най-опитната домакиня може да се случи да се разсее и да открие, че супата се е сгъстила прекалено много. Но това не е болка за умиране, защото има различни начини за оправяне на прекалено гъстата супа.

Как точно да се оправи прекалено гъстата супа зависи главно от това каква е супата, която ще се разрежда. За зеленчукова супа е правилно да се вземе едно кубче зеленчуков бульон и 1 литър вода.

Бульонът се разтваря във водата и се слагат да кипнат. После самата супа се разрежда с него, връща се на котлона, докато кипне и се разбърква добре.

При супа от пилешки дреболии или пилешко месо се прекалено гъстата супа се поправя с един пилешки бульон смесен с половинка зеленчуков бульон и литър вода. По същата процедура се кипва първо бульонът, добавя се в супата и отново се кипва цялата супа.

Когато трябва да оправим прекалено гъста супа свинска или телешка супа, се процедира със зеленчуков бульон само. Едно и половина кубче бульон се кипва с литър вода. Процедурата е същата.

Прекалено гъстата агнешката супа се разрежда само вода със сол, девисил и малко червен пипер. При гъбената супа разреждането е само със един гъбен бульон и литър вода.

Най-важното е винаги да наливате врящия бульон в супата,която обаче да е винаги със стайна температура. Супата не трябва да е от хладилника, защото, ако има застройка, ще се пресече.

При нужда може да се добавят допълнително подправки, като това трябва да стане преди завирането на цялото количество супа.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати