На колко градуса е най-добре да се съхраняват продукти в хладилника?

На колко градуса е най-добре да се съхраняват продукти в хладилника?

Правилното съхранение на продуктите е задължително, за да не се развалят. Ако съхранявате неправилно храните, те не само могат да се развалят, но и да причинят стомашни пролеми.

Ако температурата в хладилника не е правилна, храните могат да се развалят и мухлясат или пък да премъзнат. Ако пък сте препълнили хладилника с храни, той може просто да спре да работи. Плодовете и зеленчуците се съхраняват при температура между 3-7 градуса, като са поставени в подходящите отделения.

Кремове, баници и торти, които са направени от бързоразвалящи се храни се съхраняват при температура около 1 градус, а тестените изделия без кремове и пълнежи – около 4-5 градуса. Месата, млякото и готвените ястия също задължително се съхраняват в хладилник. Прието е температурата на хладилника да е +5 градуса, докато на фризера е около -18 градуса.

Тези градуси са най-добри за съхранение на продукти. Дори и да съхранявате правилно продуктите, ако не почиствате редовно хладилника, рискувате да се развият опасни бактерии.

Задължително го чистете редовно, а ако по рафтовете има кръв от сурово месо, веднага трябва да почистите. Суровото месо трябва да се съхранява добре опаковано, за да не бъде в контакт с други храни.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати