С една седмица глад колко килограма се свалят?

С една седмица глад колко килограма се свалят?

Всеки иска да се отърве от излишните килограми възможно най-бързо. Това е напълно нормално – когато се подлагаме на глад и диетични режими искаме да видим едва ли не веднага резултата от своите усилия. Колко килограма можем да свалим с една седмица глад? На този въпрос няма как да се даде еднозначен отговор. Всеки човек е различен и метаболизмът му работа по индивидуален начин.

Все пак не е възможно да се свалят повече от 3-4 килограма. Въпросът обаче е полезно ли е да сваляме бързо килограми? Според специалистите за една седмица е безопасно да се свалят между 0.5 и 1 кг. Повече от 1 кг свален за седмица не е полезно за здравето.

Всеки от нас е чувал за чудодейния ефект от различни диети, с които килограмите буквално се топят. Това е далеч от истината и не е полезно за тялото. Упоритият глад може да причини и различни усложнения в дългосрочен план – хормонални нарушения, загуба на чиста мускулна тъкан и дори забавяне на метаболизма, който преминава в икономичен режим.

Бързите резултати по отношение на отслабването не са препоръчителни, защото поради малкото храна мускулите губят много вода. Да, това води до първоначална загуба на килограми, но в крайна сметка губим вода, а всеки иска да се отърве от нежеланите мазнини. Единственият начин да стопите безопасно и бързо мазнини е да увеличите разхода си енергия или с други думи – яжте здравословно и тренирайте повече.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати