Как се правят фигурки за детска торта?

Как се правят фигурки за детска торта?
Снимка: gotvach.bg

Много домакини са усъвършенствали изкуството да правят сочни и вкусни торти, но повечето спират дотам. Те декорират тортите с шоколадов крем или сметанов крем, но са твърде притеснени да се опитат сами да изработят красиви фигурки и да направят тортата истинско произведение на изкуството.

Всъщност изработването на фигурки за детски торти или каквито и да било други торти не е толкова трудно. Работата с фондан (захарно тесто) е по силите на всеки. Единственото, от което се нуждаете, е време, сръчност и много, много практика, както и няколко инструмента, без които моделирането ще се окаже трудна работа.

На първо място ви трябва фондан (захарно тесто), марципан, полиетиленова точилка, незалепваща подложки за моделиране, сладкарски бои за оцветяване, четки за рисуване, инструменти за моделиране.

Когато напреднете в изкуството за изработване на фигурки от захарно тесто, може да прибавите към колекцията си от инструменти и въртяща се подложка за торта, шпатули за заглаждане, различни резци и подложки за декорация.

И след като сте се сдобили с всичко това остава да започнете за експериментирате, като напрегнете да краен предел сръчността си и въображението си.

На нашия сайт може да откриете рецепти за приготвяне на захарно тесто, което е изключително подходящо за изработване на фигурки за детска торта.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати