Ако искаме да отслабнем, кои храни да избягваме?

Ако искаме да отслабнем, кои храни да избягваме?

Почти няма жена, която да не иска да се отърве от няколко излишни килограма. От някои храни определено се пълнее и затова трябва да се избягват, ако човек иска да отслабне. Но кои са тези храни? Ограничете вредните мазнини – масло, маргарин и мас, защото те са истинска бомба и калории. Избягвайте мазните и тлъсти меса, солени и пушени меса, бекон, салами, защото те са много богати на мазнини и съответно водят до качване на килограми.

Избягвайте белия хляб и залагайте само на пълнозърнест и черен хляб. Всички ястия с бяло брашно са калорични, затова другите храни, които трябва да се избягват, са мекици, баници, кексове, торти и др. Захарните изделия също попадат в графата на забранените храни. От млечните продукти избягвайте мазни сирена. Всички консервирани продукти трябва да се избягват. Всякакви чипсове, вафли, кроасани, торти, пържени и мазни храни се заменят с по-здравословни и нискокалорични алтернативи.

Освен храни, хората, които искат да отслабнат, трябва да избягват и някои напитки. Това са газираните напитки, подсладените сокове и разбира се, алкохолът, който е изключително висококалоричен. Най-добре е да се пие вода, фрешове и леко подсладени чайове.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати