gotvach.bg»Съвети»Пълнее ли се от приема на витамини?

Пълнее ли се от приема на витамини?

Пълнее ли се от приема на витамини?

В края на есента и началото на зимата, когато запасите от лятно слънце у нас са се изчерпали, изпадаме в депресивни състояния, не спим добре, нямаме настроение. Някои дами се оплакват от косопад или от чупливи нокти, суха и повяхнала кожа. Тогава посягаме към така широко рекламираните витамини.

И наистина след няколкоседмичен прием общото ни състояние видимо се подобрява, но за сметка на това се сдобиваме и с няколко излишни килограма, които направо не знаем откъде са дошли.

Каквото и да твърдят производителите на мултивитамини, продължителният прием на витамини води до повишаване на апетита, а оттам и до неминуемо повишаване на килограмите.

Тогава налага ли се да избираме между това да поддържаме добро здраве и външен вид за сметка на перфектната фигура, се питат дамите. Отговорът е – не! Може да имате и двете, трябва само да внимавате какви витамини приемате.

Препоръчваме ви да приемате комплексни мултивитаини, вместо прием на отделни витамини, защото мултивитамините съдържат умерени дози и разумни съчетания от различните витамини и минерали.

Добавете към тях и L-карнитин, който ще работи за бързото превръщане на мазнините в енергия и няма да допусне тяхното натрупване в тялото. Не пропускайте да снабдите тялото си и с хром. Хромът потиска желанието на организма за сладка храна, която всъщност е враг номер едно на добрата фигура.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати