Как се вари домашна кокошка?

Как се вари домашна кокошка?
Снимка: gotvach.bg

Няма нищо по-хубаво от това да можем да сложим на масата си ястие, приготвено изцяло от домашни продукти. Това за съжаление е все по-голяма рядкост. Ако обаче, сте сред щастливците, които имате в хладилника си домашна кокошка, в следващите редове ще ви дадем важни съвети за това как да я сварите. Имайте предвид, че домашната кокошка се вари малко по-различно от купешката.

Това е така, защото домашната кокошка е с малко по-жилаво месо. За да приготвите добре ястието с нея, задължително трябва да я сварите. Най-добре и лесно ще бъде, ако имате тенджера под налягане.

Там кокошката се сварява много добре за около 1 час. Не е фатално, ако не разполагате с такава тенджера. Може да сварите кокошката и в обикновена тенджера, просто ще ви е необходимо по-дълго време. То зависи от големината на кокошката, затова най-добре проверявайте от време на месото.

Няма нищо сложно във варенето на кокошката – просто я почиствате, заливате със студена вода и варите до готовност. Запазете бульона от варенето, който може да използвате за по-нататъшната обработка. Без значение как ще готвите кокошката – печена, на яхния, с картофи, ориз или др., задължително трябва да я сварите преди това. Отнема малко повече време, но резултатът е чудесен.

Вижте и няколко идеи за приготвяне на кокошка: Кокошка в лимонов сос, Сочна кокошка в марината и Кокошка на фурна.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати