Какви подправки се слагат на телешка чорба?

Какви подправки се слагат на телешка чорба?

Телешкото месо има много специфичен аромат и вкус. Когато приготвяте телешка супа, трябва да знаете какви подправки да сложите, за да направите вкусът още по-приятен и наситен.

Както всички знаем много добре, едно ястие не би имало вкус, ако не е подправено както трябва. Подправките са душата на ястието и това важи в пълна сила за телешката супа. За да разберем какви подправки можем да сложим на тази супа, трябва да си зададем въпроса кои са подправките, които подчертават най-добре вкуса на това месо.

Освен с традиционните сол, черен пипер и магданоз, телешката супа се овкусява и с други аромати. Дафиновият лист е много подходящ, а ако използвате пресен такъв, сложете съвсем малко количество. Бахарът също е добър за телешкото месо, но само в умерени количества.

Майораната, салвията и естрагонът се добавят внимателно, защото не допадат на всеки един вкус. Имайте предвид, че традиционните български подправки като чубрица, джоджен и сминдух съвсем не подходждат на телешката супа. Ако искате супата да добие по-арабски привкус, може да добавите малко кардамон, кориандър, канела и анасон.

Други подправки за телешката супа са риган, мащерка и целина. Разбира се, всички изброени подправки не трябва да се слагат накуп, а трябва да се изберат само няколко от тях. Експериментирайте и вижте коя комбинация отива най-много на вашия вкус.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати