Как се пекат замразени кроасани?

Как се пекат замразени кроасани?

Смята се, че първите кифлички с формата на полумесец са измайсторени във Виена. Те са изпечени и поднесени по повод победата на австро-унгарците над османската армия на Мустафа през 1686 г. Според легендата именно местните хлебопекари предупредили охраната на града за промъкващите се в подземните канали турци, като по този начин спасили града.

Впоследствие французите доста поизменят рецептата за приготвяне на кроасани. Те налагат предварителното втасване на тестото, неколкократното му охлаждане, както и разточване с добавка на масло.

Безспорно така приготвените кроасани, извадени от фурната, са невероятен празник за сетивата, но трябва да бъдем честни, че не всяка жена разполага с толкова свободно време. Добрата новина е, че благодарение на готовите замразени кроасани вече може лесно и бързо да изненада близките си с прясно изпечени кроасани.

Приготвянето на замразени кроасани е изключително лесно. Купените от магазина кроасани се поставят в предварително намазнена тавичка и се пекат около 12-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Ако сте от онези домакини, които предпочитат домашно приготвените кроасани, тогава може да направите накуп няколко дози, които да замразите във фризер и използвате по-късно.

Домашните замразени кроасани също можете да изпечете без да размразявате предварително. Но може и да ги оставите за една нощ в хладилник, за да се отпуснат, и след това да ги изпечете до готовност.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати