Какви витамини да пия, за да подсиля имунната си система?

Какви витамини да пия, за да подсиля имунната си система?
Снимка: gotvach.bg

Имунната система е ключът към доброто здраве на всеки един човек. Затова трябва да се стремим да я поддържаме в отлично състояние. Но какво витамини да пием за да укрепим имунитета си? На първо място трябва да приемаме здравословна храна, защото именно тя доставя на тялото нужните микроелементи, витамини и минерали. Вижте и кои са ключовите съставки, нужни за изграждането и поддържането на силна имунна система:

Витамин Е – това е изключително мощен антиоксидант, кото стимулира образуването на антитела, предпазващи от свободните радикали. Друг важен витамин несъмнено е витамин С. Той е нужен за цялостно доброто функциониране на имунитета.

Витамин А от своя страна притежава мощно антивирусно действие, затова имунната система се нуждае от него. Други вещества, които са необходими за имунитета, са калцият, който помага за укрепването костите и играе ролята на чистач на вредни вещества от организма; селен – необходим е за производството на антитела.

Приемайте и ликопен, цинк, фибри, протеини, желязо, омега-3 и омега-6 мастни киселини. Освен витамини и минерали, както и здравословно хранене, всеки човек се нуждае от физическа активност, редовна почивка и релаксиране.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати