Как да повишим апетита на детето?

Как да повишим апетита на детето?
Снимка: gotvach.bg

Много родители се сблъскват с проблема злоядо дете. Ако и вашето дете няма апетит и постоянно отказва да се храни или пък яде твърде малко, вижте какво можете да направите.

Първо, създайте на детето определен режим на хранене. Не му предлагайте храна безразборно през целия ден. Все пак и не го насилвайте, ако не желая да обядва например, но това не трябва да се случва твърде често. Предлагайте му по около малки порции храна, разделени в 5 хранения дневно. Не му давайте много млека и плодови сокове, защото те ще убият апетита му за твърди храни.

Предлагайте на малчугана комбинация от храни с различни цветове и интересен външен вид, за да предизвикате интереса му и да стимулирате апетита. За подобряването на апетита на детето ще помогне и физическата активност. Разхождайте го и си играйте с него достатъчно, за да може да изразходва енергия и да огладнее.

Времето за хранене трябва да е приятно за детето. Не му се карайте, не го насилвайте и не го критикувайте. Разберете, че както вие не харесвате някои храни, така и детето си има лични предпочитания. Осигурявайте му винаги здравословна и пълноценна храна, избягвайте да му давате твърде много вредни храни.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати